Ovo je najefektnija francuska manikura

Ovo je najefektnija francuska manikura

Jedan od beauty trendova koji nikad ne izlazi iz mode je francuska manikura. Spoj vrha nokta istaknutoga tankom linijom bijele boje i premaza bezbojnog laka za nokte ili onog u prozračnoj i nježnoj puderastoj nijansi stvara klasičan izgled koji donosi istovremeno efektan i decentan izgled.

Elegancija francuske manikure osvajala je još 1800ih kada su žene uz pomoć octa ili soka limuna izbjeljivale vrhove noktiju. Pojam francuska manikura rođen je tek 1970ih kada je Jeff Pink, osnivač brend Orly, kreirao set za stvaranje manikure s bijelim vrhom i nude premazom koji je služio kao savršeni izbor brojnih hollywoodskih glumica koji je pristajao baš svakom kostimu. Nakon Hollywooda, ova jednostavna manikura je osvojila modne piste Pariza. I dok neki tvrde da je upravo to bio razlog zbog kojega je dobila prefiks french, drugi vjeruju da je Jeff Pink epitet francuska dodao kako bi novu manikuru povezao s francuskim chic stilom i učinio ju instantno privlačnijom.

NOVA FRANCUSKA MANIKURA

Francuska manikura se u 90im godinama ponovno nametnula kao trendi izbor, savršeno se slažući s jednostavnošću koja je tada vladala modnim i beauty trendovima. Početak 2000ih svijetom manikure još uvijek je vladala klasična francuska manikura. Ipak, novo desetljeće donijelo je i novi izgled francuskoj manikuri. Vrhove su umjetno bijele krasile nijanse crvene boje. Iako je zadržala klasičan izgled i svestranost u kojoj su mnoge žene pronašle savršen izbor za svaku kombinaciju, francuska manikura sada je bila zanimljivija i bolja no ikad.

I ove sezone francuska manikura se u svojem najefektnijem izdanju ističe kao savršeni izbor. Bilo da se odlučite za crnu ili crvenu boju kao efektnu, ali jednako klasičnu alternativu bijelom vrhu ili blagdansku sezonu odlučite začiniti metalik izdanjem, s francuskom manikurom ne možete pogriješiti.

Za vas smo izdvojili nekoliko odličnih prijedloga koje ćete lako ostvariti sami ili cijelu stvar možete prepustiti stručnjacima u svojom omiljenom kozmetičkom salonu.

Francuska manikura

Thakoon

Francuska manikura

Monique L’Huillier

Francuska manikura

Donna Karan

Francuska manikura

House of Holland

Foto: IMaxTree, Instagram

Učitati još
Zatvori