Što su “pilates arms”, novi fitness fenomen koji je zbog Miley uzdrmao internet?
Što su “pilates arms”, novi fitness fenomen koji je zbog Miley uzdrmao internet?

Što su “pilates arms”, novi fitness fenomen koji je zbog Miley uzdrmao internet?

Sada već svi znamo kako društvene mreže funkcioniraju i da je vrlo malo potrebno da nešto postane novi trend. To se dogodilo i s terminom “pilates arms”. Naime, nakon nastupa Miley Cyrus na Gammyjima svi su komentirali kako odlično izgleda. Posebno su komentirali njezine ruke koje su savršeno isklesane. Momentalno se na TikToku pojavio trend “pilates arms”, odnosno mnogi tvrde da je upravo taj tip treninga zaslužan za njezin izgled, a tu su i fitness influenceri koji tvrde da se Miley već 12 godina bavi pilatesom te da posebno voli trenirati na spravama.

Činjenica je da je pilates vrlo učinkovit trening koji je posebno dobar za sve one koji moraju ojačati mišiće trupa te poboljšati držanje. Osim toga, puno vježbi iziskuje korištenje mišića ruku i naravno da se oni tako oblikuju. Ipak, teško bi itko sa sigurnošću mogao tvrditi da je pilates jedino što Miley radi za takav izgled. S obzirom na to kako joj ruke (a i noge) izgledaju, tvrde mnogi treneri s TikToka, gotovo je sigurno da su tu i treninzi snage.

Zašto neki misle da je ovaj pojam štetan?

Nakon što se pojam “pilates arms” počeo pojavljivati u trendingu, javili su se i body positivity influenceri koji tvrde kako se radi o vrlo štetnom pojmu. Naime, protive se tome da se ljude uvjerava da je Miley svoj izgled postigla isključivo pilatesom jer vjeruju da će ljude jako demotivirati ako se odjednom počnu baviti pilatesom, a ne dobiju rezultate kakve ima slavna pjevačica.

Pilates arms su ruke koje su divno isklesane, vretenaste i oblikovane, ali nisu prevelike i premišićave. Težiti tako nečemu kao idealu, kažu protivnici ovog pojma, doista može biti štetno za body image mnogih ljudi. Ipak, trebalo bi biti logično zaključiti da je teško da će bilo tko drugi, s drugačijom građom i genetikom imati iste rezultate kao Miley.

Treba, ipak, priznati da pilates zaista oblikuje mišiće. Ok, većina nas vjerojatno neće imati ruke kao slavna pjevačica, ali one svakako mogu postati utegnute i lijepo oblikovane. Isto je i s nogama i mišićima trupa.

Što još Miley radi osim pilatesa?

Prema pisanju stranih medija, osim pilatesa, Miley se bavi i Ashtanga jogom. Ako se pitate što je to, niste jedini. U pitanju je jedan od fizički najzahtjevnijih oblika joge. Odličan je kardiovaskularno zdravlje, fleksibilnost i snagu. Osim toga, Miley i trči, a to je posebno bitno kada se priprema za nastupe jer obično tijekom trčanja i pjeva. Sve to vrlo je važno kako bi zvučala savršeno na pozornici dok izvodi energičnu koreografiju.

Da zaključimo, osim ako vam nije posao da izgledate dobro, kao što je to slučaj kod Miley, teško da imate toliko sati u danu za sve vrste treninga koje ona odrađuje. I to je sasvim u redu. Pilates arms ne trebaju odjednom postati ideal kojem svi težimo i koji nam treba pod svaku cijenu. Svaka prosječna osoba danas ima posao, ima hobije, obitelj i prijatelje i neće većinu dana posvećivati treninzima. U redu je nekada odmarati, u redu je vježbati kada i koliko stignete i sasvim je okej da nemate ruke kao Miley. Ako želite isprobati pilates, to je odlična odluka i rezultate ćete definitivno vidjeti, čak i ako oni nisu identični onima Miley Cyrus. To ni ne moraju biti.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori