Tri vrste treninga za sve one koji ne vole vježbati
Tri vrste treninga za sve one koji ne vole vježbati

Tri vrste treninga za sve one
koji ne vole vježbati

Kada govorimo (i pišemo) o treningu, postoje različiti pristupi vježbanju. Kao što nisu svi za sve, tako ni svaki trening nije za svakog. Dok ćete u jednom uživati, drugi bi vam mogao predstavljati noćnu moru. Naravno, to uvelike ovisi o psiho-fizičkom zdravlju pojedinca, kao i o motivima koji su ih potaknuli na vježbanje. No, u ovom članku ćemo se prvenstveno osvrnuti k onoj skupini koja želi vježbati, ali to ne voli. U nastavku vas čekaju tri vrste treninga za sve one koji ne vole vježbati.

Vježbanje

Let’s dance!

Možda je i najbolji trening onaj kojeg takvog ni ne doživite. Lagana šetnja, vožnja biciklom, obrađivanje vrta pa čak i obavljanje kućanskih poslova… sve se to može pogodno odraziti na zdravlje našeg organizma. A plesni trening zasigurno je jedan od onih treninga koje ne doživljavamo kao – trening. Sami ili u društvu, uz dobru glazbu u plesnom studiju ili u vlastitom boravku… niz je opcija, ali ples je uvijek dobra ideja!

Vježbanje

Iz kreveta u bazen

Od jačanja trbušnih mišića, preko otklanjanja problema s leđima sve do poboljšanja držanja – sve su ovo nuspojave plivanja. Uz samo pola sata plivanja moguće je potrošiti i do 300 kalorija! Plivanje ujedno potiče metabolizam, poboljšava izdržljivost te predstavlja izvrsnu vježbu za kardiovaskularno zdravlje. Također, predstavlja sjajan odmak od svakodnevice i daje nam priliku da, doslovno i preneseno, razbistrimo glavu.

Vježbanje

Grupni trening

Kada je vježbanje u pitanju, prvi korak je zasigurno najteži. Ono što nam često nedostaje jest motivacija, a grupni treninzi nameću se kao sjajan odgovor. Teške trenutke jednostavnije je podijeliti, posebno kad je muka zvana vježbanje u pitanju.

Razinu svog zdravlja možete podići i uz preventivne fit4life programe. Tako je jedan od odabranih fit4life programa upravo Fitness, koji vam omogućava vježbanje u partnerskom fitness studiju. Ovisno o odabranoj razini pokrića, omogućeno vam je pet ili čak deset mjeseci korištenja fitness usluga ili grupnih programa vježbanja. Riječ je o programu koji je moguće aktivirati uz osnovno pokriće, a koji nudi širok spektar usluga, gdje se klijent može odlučiti svake godine za različitu ili istu uslugu.

Vježbanje

fit4life preventivni programi

Proaktivna promjena načina života i životnog stila koji održava zdravlje i može spriječiti oboljenja, moguća je uz jedan od četiri fit4life ponuđena programa – Classic, Fitness, Relax ili Food.

Tako Classic program uključuje sistematski pregled koji možete izvesti u poliklinici ili u udobnosti partnerskog wellness hotela. Spomenuti program Fitness uključuje vježbanje u partnerskom fitness studiju, dok Relax omogućava boravak u hotelu s noćenjem i wellness uslugama. Program Food omogućava savjetovanje s nutricionistom, izradu plana prehrane te prema izboru i test intolerancije na hranu kao i analizu sastava.

Vježbanje

Za modernog pojedinca

Važna je napomena da je fit4life program moguće ugovoriti uz health4me program. Program health4me osmišljen je kao vaš osobni asistent koji misli isključivo na vaše zdravlje. Upravo osluškujući klijenta i njegove potrebe, Merkur je kreirao dodatno zdravstveno osiguranje prilagođeno svim izazovima modernog života i potrebama pojedinca. Ovisno o odabranom paketu, s limitima od 300 do 2.000 eura, klijentima su pokriveni troškovi specijalističkih pregleda, dijagnostičkih obrada, laboratorijskih pretraga, fizikalne terapije, malih operacija te drugog liječničkoga mišljenja i kućne njege. Dodatno je moguće ugovoriti pakete Nezgoda i Zdravlje Plus osiguranje, a višu razinu zaštite osiguravaju upravo  fit4life preventivni programi.

Foto: iStock, Pexels, Dupe

Učitati još
Zatvori