Što je sad pak 3-2-8 metoda? Izbalansirani trening za utegnuto i vretenasto tijelo
Što je sad pak 3-2-8 metoda? Izbalansirani trening za utegnuto i vretenasto tijelo

Što je sad pak 3-2-8 metoda? Izbalansirani trening za utegnuto i vretenasto tijelo

Ako ste među onom manjinom koja nije odustala od novogodišnjih odluka nakon siječnja koji je trajao otprilike 97 dana, imamo ideju kako da malo “začinite” trening. Pretpostavljamo da ste sada već stvorili rutinu i da vam je trening pomalo postao navika. To, pak, ne znači da vam trening nije dosadio. Kako biste nastavili istim tempom i uz istu motivaciju, razmislite o malo drugačijem pristupu. Ako je suditi po društvenim mrežama, novi hit je 3-2-8 metoda treninga.

Kako stvari stoje, ne radi se o još jednom beskorisnom treningu koji je samo trenutno hit, a zapravo ne radi ništa. Izgleda kako ovaj zaista daje rezultate, a glavni fokus je pilates. Koncept je sljedeći, tri dana u tjednu trebali biste raditi trening snage, dva dana biste trebali ići na pilates, a svaki dan biste u prosjeku trebali imati 8.000 koraka.

Kako točno funkcionira 3-2-8 metoda

Kada kažemo da trebate tri puta tjedno raditi trening snage, ne mislimo da morate dizati ogromne težine. Trebali biste raditi čučnjeve, iskorak i slične vježbe, ali s utezima i to s onolikom težinom koja vam je ugodna. Točnije, trebali biste moći zadržati pravilnu formu dok izvodite vježbe. Također od ta tri dana jedan posvetite nogama i stražnjici, drugi gornjem dijelu tijela, a treći vježbama za cijelo tijelo.

Dva dana pilatesa zapravo su dani kada se aktivno odmarate. Pilates je nježan prema vašim zglobovima, a svejedno jača mišiće, poboljšava držanje, a i ravnotežu. Također, tijekom pilatesa se aktiviraju manje grupe mišića koje nam onda pomažu kod stabilnosti i štite naše zglobove od ozljeda.

Na kraju, tu je i hodanje. Prema ovog metodi trebali biste napraviti 8.000 koraka dnevno u prosjeku. Ovo je svakako bolji izbor kardio treninga od trčanja, pogotovo ako imate problema s koljenima ili se nosite s viškom kilograma. Hodanje osim kardiovaskularnog zdravlja poboljšava i ono mentalno, a to je svakako plus.

FOTO: Instagram (@jesshunt2, @sadieleethomas)

Učitati još
Zatvori