Fenomen kultne ‘8 Hour’ kreme

Fenomen kultne ‘8 Hour’ kreme

Elizabeth Arden 8 Hour krema

U ‘hall of fame’ beauty proizvoda, još davnih dana ušla je jedna od najpoznatijih krema na svijetu. Eight Hour® Cream Skin Protectant, inovacija je koju je 1930. godine osmislila i razvila Elizabeth Arden, osnivačica istoimenog kozmetičkog carstva koje je od tada do danas revolucioniziralo svijet ljepote na brojne načine. Upravo je Arden zaslužna za to što je make up, početkom 20. stoljeća još smatran neprikladnim, ušao u široku upotrebu na svakodnevnoj bazi, a pripisuje joj se i priznanje za patentiranje kreme svih krema, već spomenutog prodajnog hita ‘Eight Hour’.

Elizabeth Arden 8 Hour krema 2

Ova krema kroz nekoliko je desetljeća postala svjetski fenomen, a da je riječ o kultnom klasiku dokazuje i podatak kako se jedan primjerak ‘Eight Hour’ kreme u svijetu proda svakih 30 sekundi. Razlog zbog kojeg ga svi obožavaju krije se u originalnoj formuli kreme, koja je do danas ostala više-manje ista i ima zacijeljujuća svojstva za oštećenu kožu, koju regenerira, kao što joj i samo ime govori, unutar osam sati.

Elizabeth Arden 8 Hour krema 3

Stanja kože na koja utječe gotovo su bezbrojna. Hidratizira kožu na niz načina, njegujući ispucale usne, grube laktove, pete, stopala i žuljeve, suhe ruke, nokte i kutikule, a također donosi smirenje koži s opeklinama i ogrebotinama. Nije tajna da ju vole i make up artisti, koji njome oblikuju obrve te ju nanose na noge, usne i kapke svojih klijentica, kako bi koža na tim područjima izgledala blistavo.

Elizabeth Arden 8 Hour krema 4

Što ovu kremu čini toliko efektivnom? Kombinacija vazelina, koji intenzivno hidratizira, umiruje i štiti kožu, salicilna kiselina iz razreda beta hidroksi kiselina koja skida perutave, mrtve stanice kože i zaglađuje njenu površinu i vitamina E, koji štiti kožu od slobodnih radikala. Elizabeth Arden ovu je formulu svojevremeno čak koristila kao balzam za njegu nogu svojih konja, a u međuvremenu su je kao svoju omiljenu javnu tajnu prigrlili i vizažisti, modeli i beauty urednice.

Elizabeth Arden 8 Hour krema 7

Krema se savršeno prilagođava svim tipovima kože, dermatološki je, klinički i alergološki testirana i pouzdano dobra za kožu, koju umiruje, omekšava i zaglađuje. Originalni proizvod, odnosno ‘8 Hour’ balzam u boji breskve, s godinama je dobio pojačanje te je razvijena cijela ‘8 Hour’ linija proizvoda za njegu kože lica i tijela.

Elizabeth Arden 8 Hour krema 5

Eight Hour® Cream Lip Protectant Stick Sunscreen SPF 15, Eight Hour® Cream All-Over Miracle Oil, Eight Hour® Cream Intensive Lip Repair Balm i Eight Hour® Cream Skin Protectant Nighttime Miracle Moisturizer neki su od tih proizvoda koji se oslanjaju na bogato naslijeđe ove kultne kreme, a nabaviti se mogu i kod nas.

 

Foto: Instagram (@esteelauder)

Učitati još
Zatvori