Knjiga za ljubiteljice make upa

Raquel Zimmermann u My Dior kampanji

Raquel Zimmermann u My Dior kampanji

Modna kuća Dior oduvijek je vjerovala kako boja ima inicijalnu sposobnost oraspoložiti žene. U novoj knjizi nazvanoj ‘Dior: The Art of Color’, brend pokazuje inspirativan make up u 12 kromatskih kategorija, od kojih svaka istražuje određenu boju uhvaćenu okom fotoaparata ili ovjekovječenu na umjetničkim djelima.

Priča u ovoj knjizi koja će osvojiti sve ljubiteljice make upa počinje daleke 1949., s pričom o prvom Rouge Dior ružu za usne, koji je predstavljen u intenzivno crvenoj boji i od tada je postao izrazom neprikosnovene ženstvenosti. Putovanje se nastavlja u 1967., kada je kreativnim direktorom Dior make upa imenovan slavni Serge Lutens, zatim u 80-e koje je za Dior Beauty obilježio Tyen, te završava dolaskom Petera Philipsa u redove Diora u 2014.

dior-the-art-of-color-knjiga

Knjiga istražuje njihove kreativne procese pri stvaranju kultnih Dior proizvoda, kao i ikonične boje koje su uvelike obilježile rad kuće Dior. Po svemu sudeći, ova je knjiga pravi kolekcionarski primjerak, koji u prodaju dolazi posredstvom izdavačke kuće Rizzoli!

Foto: Dior, Rizzoli
0