U novoj godini tromost i nadutost ostavljamo iza sebe. Kako krenuti s detoksom i oblikovanjem tijela?
U novoj godini tromost i nadutost ostavljamo iza sebe. Kako krenuti s detoksom i oblikovanjem tijela?

U novoj godini tromost i nadutost ostavljamo iza sebe. Kako krenuti s detoksom i oblikovanjem tijela?

Kada ste posljednji put napravili nešto po prvi put? Vrlo vjerojatno prošloga siječnja. Početkom nove godine puni smo energije i elana pa to usmjeravamo u promjene kojih se kasnije tijekom godine ne držimo.

Najčešće, te promjene su vezane uz fizički izgled i uključuju mršavljenje, oblikovanje tijela, smanjenje celulita, jačanje mišića, detoks organizma… I zapravo su sve pozitivne, do trena dok od njih ne odustanemo zbog manjka motivacije ili nestrpljivosti. No uspjeti održati zdravi ritam kroz čitavi siječanj najavljuje uspješnost i ostatak godine jer samo je 21 dan dovoljan kako biste stekli naviku. Naravno, što je duže radite – navika će biti i čvršća!

detoks

Zašto zapravo odabrati detoks u siječnju?

Detoksikacija tijela postaje privlačna opcija jer pruža priliku za osvježavanje i revitalizaciju organizma nakon razdoblja prekomjerne konzumacije hrane i pića. Ova praksa povezuje se s vježbanjem i zdravom prehranom kao ključnim komponentama holističkog pristupa unaprjeđenju zdravlja.

Vježbanje i zdrava prehrana igraju ključnu ulogu u detoksikaciji tijela. Dok vježbanje potiče cirkulaciju krvi i limfe te potiče izbacivanje toksina putem znojenja, zdrava prehrana doprinosi oporavku i obnovi tijela. Detoksikacija ne ovisi samo o odbacivanju loših navika već i o unosu pravilnih nutrijenata koji pomažu tijelu u procesu čišćenja.

detoks

Koji su benefiti detoksa tijela?

Benefiti detoksikacije tijela su brojni i variraju od osjećaja energije i mentalne jasnoće do poboljšanja probave i boljeg sna. Detoks se preporučuje osobama koje osjećaju umor, nadutost, lošu probavu ili koje žele ojačati imunološki sustav.

Također, koristan je za sve one koji žele započeti zdraviji životni stil ili su se za vrijeme blagdana prejedali i konzumirali više alkohola. Prema tome, detoks je koristan svima kako bi se “resetirali” i ponudili tijelu nove, zdravije odluke, koje će pokazati razliku i u samom izgledu vašega tijela.

Što je potrebno za kvalitetan detoks?

Ključni nutrijenti za uspješan detoks uključuju antioksidanse poput vitamina C, E i beta-karotena te minerale poput cinka, magnezija i selena. Ovi nutrijenti pomažu tijelu u neutralizaciji slobodnih radikala i potiču detoksikacijske procese. Također, vlakna su izuzetno važna jer potiču probavu i eliminaciju toksina iz tijela.

Kako biste kvalitetno proveli detoksikaciju bez narušavanja zdravlja, važno je postaviti uravnotežen plan prehrane. To uključuje povećani unos voća, povrća, cjelovitih žitarica te adekvatan unos tekućine kako bi se potaknula hidratacija i eliminacija toksina putem urina. Tijekom detoksa, važno je izbjegavati rafinirane šećere, prerađenu hranu, alkohol i kofein kako bi se smanjio unos nepotrebnih toksina.

detoks

Ukusna i zdrava pomoć u detoksu

Ako možete ubrzati process detoksikacije, uklanjanja masnih naslaga i mršavljenja – zašto ne biste? Takva pomoć dolazi nam i u vidu Yasenka Active Body napitka s ukusnim okusom manga koji je prvi korak u zdravoj transformaciji tijela. Njegovo djelovanje rezultat je visoko koncentriranih prirodnih sastojaka poput crne rotkve, mate čaja, sikavice, artičoke, maslačka te probavnih enzima ananasa i papaje.

Ova pažljivo odabrana kombinacija nabrojanih aktivnih sastojaka pruža sveobuhvatnu detoksikaciju tijela, pomaže u čišćenju i obnovi jetre, potiče brže uklanjanje toksina i viška vode iz tijela, smanjuje razinu kolesterola, poboljšava probavu, ubrzava metabolizam i potiče brže sagorijevanje kalorija. Osim toga, Active Body smanjuje osjećaj nadutosti što pridonosi osjećaju lakoće i poletnosti te pruža osjećaj sitosti, povećava energiju, učinkovitost vježbanja i izdržljivost.

detoks
detoks
detoks
Yasenka Active Body

Kome se preporučuje detoks uz Yasenka Active Body napitak?

S obzirom na njegov učinak na organizam, Active Body namijenjen je osobama koje se suočavaju s metaboličkim sindromom, usporenim metabolizmom, nadutošću, viškom kilograma i problemima zadržavanja vode.

Također, proizvod je pogodan za sve one koji žele brinuti o svom zdravlju i preferiraju korištenje prirodnih sastojaka čija je učinkovitost potvrđena znanstvenim istraživanjima, a važna im je jednostavnost pri konzumaciji koja će se uklopiti u njihovu ubrzanu dnevnu rutinu.

Za odraditi kvalitetan detoks proizvod je dovoljno konzumirati dnevno tijekom 20 do 40 dana, a za ozbiljnije zdravstvene probleme poput masne jetre, povišenog kolesterola i visokih razina šećera, preporučuje se produženo korištenje, od 4 do 6 mjeseci ili čak duže, prema individualnim potrebama. Jeste li spremni za transformaciju?

Foto: PR, Unsplash, Pexels, iStock

Učitati još
Zatvori