Kako zaštititi kožu od onečišćenja?

Kako zaštititi kožu od onečišćenja?

Dermalogica Daily Superfoliant

Iako toga često nismo svjesni, onečišćeni zrak svuda je oko nas i postiže štetan učinak na naš organizam, a naročito na kožu. Studije upućuju na povezanost  onečišćenog zraka i neujednačenog tena, akni, osjetljivosti kože, hiperpigmentacije, dehidracije, gubitka elastičnosti i prijevremenog starenja kože.

Okolišni polutanti utječu na upale, slabljenje barijerne funkcije, trošenje prirodnih antioksidansa, slabljenje mehanizma samoobnove kože i njenu osjetljivost. Ispušni plinovi također utječu na našu kožu, a dovode se u vezu s 20% više pigmentacijskih mrlja na koži.

Dermalogica Daily Superfoliant2

Ovoj temi, o kojoj se još uvijek dovoljno ne priča, pažnju je posvetio kozmetički brend Dermalogica, razvijajući svoj najnoviji proizvod Daily Superfoliant. To je visoko aktivni prah koji kožu štiti od onečišćenja iz zraka, obnavlja je i zaglađuje i sprječava njeno starenje.

Namijenjen je normalnoj, zreloj i prijevremeno ostarjeloj koži, a njegova molekularna mreža stvara barijerni štit te priječi prodiranje i prianjanje štetnih čestica iz zraka. On adsorbira (veže na sebe) i uklanja polutante duboko iz pora, i to zahvaljujući koktelu sastojaka (koji čini i aktivni ugljen), zaslužnih za antioksidativnu zaštitu kože.

Dermalogica Daily Superfoliant3

Ovaj dnevni piling koristi se na način da dobro navlažite dlanove, uzmete pola žličice praha i trljajući dan o dlan stvorite kremastu pastu. Ona se nanosi na očišćeno lice kružnim pokretima, masira lagano oko minute i zatim ispire toplom vodom. Više detalja o proizvodu pronađite na Dermalogica.hr web stranici.

Učitati još
Zatvori