Čistači za lice idealni za sve tipove kože
Čistači za lice idealni za sve tipove kože

Čistači za lice idealni za
sve tipove kože

Njega kože lica nam vrlo često nam zadaje brojne probleme jer ne možemo pronaći proizvode koji odgovaraju našoj koži. Koža je zapravo organ na našem tijelu koji je vrlo osjetljiv i zahtjevan. Osim kozmetičkih preparata, na zdravlje naše kože utječe i prehrana, koja bi trebala biti uravnotežena, ali i količina tekućine koju unosimo u tijelo. Za zdravi izgled kože trebalo bi popiti minimalno dvije litre tekućine dnevno jer se tako naš organizam čisti od toksina. Osim prehrane, veliku ulogu u njezi kože lica igraju beauty koraci koje trebamo ispuniti, a to su čišćenje lica, zatim stavljanje seruma i na kraju noćne kreme. No, korak koji je najvažniji je čišćenje lica, a samim tim i odabir ispravnog čistača za lice.

Čistači za lice s kojima nećete pogriješiti

Kako bismo na kraju dana bili zadovoljni izgledom i teksturom naše kože, potrebno je odabrati proizvode koji odgovaraju našem tipu kože. Greška, koju svi često ponavljaju je pretjerano isušivanje kože misleći da će se tako riješiti viška sebuma koji uzrokuje akne. Nažalost dogodi se zapravo protuefekt jer tako uklonimo sebum isključivo s površine kože, a dubinski izazovemo još veći nered. Potrebno je svaki dan čistiti kožu lica prije spavanja s ispravnim proizvodom. Na tržištu postoje čistači koji su idealne za sve tipove kože pa se u tom smislu u njih isplati uložiti.

Redovita skincare rutina je vrlo važna, osobito skidanje prljavštine s lica koje se nakupi tijekom dana. Najveća greška koju možete priuštiti vašoj koži je otići spavati bez da ste očistili lice. Nakon čišćenja je obavezno nanijeti hidratantnu kremu ili serum, te okoloočnu kremu da bi završni učinak bio dobar. Njega kože lica je zapravo vrlo zahtjevna disciplina koja zahtjeva upornost. U nastavku otkrivamo najbolje čistače za lice u koje se zaista isplati uložiti.

Christian Dior Hydra Life Micellar Milk
Clinique Take The Day Off Cleasing Oil
Estée Lauder Perfectly Clean Triple Action Cleanser
La Roche-Posay Effaclar Gel za čišćenje lica
Mixa Anti-Imperfection Gentle Gel
Skintegra Amphibian gel

Foto: Skintegra, Mixa, La Roche-Posay, Estée Lauder, Clinique, Christian Dior

Učitati još
Zatvori