Najpopularniji načini za očistiti make up kistove

Najpopularniji načini za
očistiti make up kistove

Jedan od imperativa u svijetu ljepote definitivno je održavanje higijene pribora kojim nanosimo make up – kistova i spužvica. U tu svrhu do danas je razvijen cijeli niz proizvoda koji će vam pomoći pri njihovom čišćenju i cijeli taj proces dodatno olakšati. Koliko je bitno čistiti make up alat, kako bi izbjegli infekcije i upalne procese na koži, možda više i nije potrebno napominjati, no zato vrijedi istaknuti kako biste tu praksu trebali uvesti kao tjedni beauty ritual. Stručnjaci preporučuju čišćenje kistova i spužvica jednom tjedno, a kao idealan dan za učiniti to nameće se nedjelja – dan u kojem ipak možemo uhvatiti dijelić vremena za čišćenje, dezinfekciju i osvježavanje kistova. Koji će vam sve proizvodi pomoći u skidanju nečistoća, ulja i nagomilanog make upa s vašeg omiljenog pribora, saznajte u nastavku.

 

Baby šampon

Johnson's Baby Shampoo

Johnson’s Baby Shampoo

Teško da postoji jednostavnije sredstvo za pranje kistova od baby šampona. Kultni Johnson’s baby šampon omiljeni je izbor make up artista, a u njega se po pitanju čišćenja kistova kune i slavni vizažist Mario Dedivanovic. On je dodatno unaprijedio tehniku čišćenja s baby šamponom, a započinje na način da prvo namoči kistove, zatim nježno protrlja njima po antibakterijskom sapunu i ispere ih toplom vodom. Idući korak je pranje kistova ovim nježnim šamponom, i to u kombinaciji s nekoliko kapi ulja čajevca koje ima antiseptička svojstva i kistovima daje nježan miris.

Tekući čistači

M.A.C/Dior/Clinique

M.A.C/Dior/Clinique

Klasik s kojim nećete pogriješiti, tekući su čistači. Tražite li one najbolje, povjerenje slobodno možete pokloniti M.A.C Brush Cleanseru, Clinique Makeup Brush Cleanseru i Dior ‘Backstage’ Brush Cleanseru – sva tri su ocijenjena visokim ocjenama od strane potrošača, a pomoći će vam ukloniti višak šminke s kistova, dezinficirati ih i njegovati dlačice, kako bi vijek njihova trajanja bio što duži.

SIGMA Spa® Express Brush Cleaning Mat

Sigma Spa® Express Brush Cleaning Mat

Sigma Spa® Express Brush Cleaning Mat

Beauty brend Sigma patentirao je svoj podložak za čišćenje kistova u jarko ružičastoj boji, inovativni proizvod sa 7 tekstura na kojima se peru i čiste kistovi za lice i kistovi za oči. Jedinstveno je dizajniran da odgovara većini umivaonika, a podloga prianja uz donju površinu bez klizanja. Žene koje su ga isprobale, slažu se kako se radi o beauty heroju desetljeća, koji će na čišćenje nagovoriti čak i one najlijenije. Rezultati će ih sigurno oduševiti – svi kažu kako kistovi nakon čišćenja na Cleaning Matu izgledaju kao novi.

Silikonsko jaje za čišćenje

AOA Brush Cleaning Egg

AOA Brush Cleaning Egg

AOA Brush Cleaning Egg povoljnija je verzija Sigma čistača (dođe samo 1 dolar!), no princip je isti. Riječ je o silikonskoj spužvici za čišćenje make upa, koja ima dva tipa silikonskih ‘dlačica’ kako biste temeljito, brzo i jednostavno očistili kistove za oči i kistove za lice. Prikladnih je dimenzija za ubaciti u kozmetičku torbicu i nositi na putovanje, a koristi se na kažiprstu ili srednjem prstu.

AOA_Egg_Mains4_3b67627a-7477-4ca3-9ea4-9df6dfc1ad0e_1024x1024

Postupak izgleda ovako: namočite svoje kistove i stavite na njih malu količinu sapuna ili šampona. Zatim pređite kistovima po silikonskoj spužvici sve dok ne postanu čisti. To ćete prepoznati pri njihovom ispiranju – kada voda koja otječe postane potpuno čista, čisti će biti i vaši kistovi. Poredajte ih na ručnik i pustite da se u potpunosti osuše. Ova metoda kombinira čistač koji će djelovati antibakterijski, dok silikonska spužvica pomaže odstraniti sve nečistoće koje su se nataložile na i u kistovima. Nabaviti se može ovdje.

Suhi šampon za kistove

Dry Clean Instant Dry Brush Cleaner Spray

Dry Clean Instant Dry Brush Cleaner Spray

Uz kozmetiku drugih beauty kuća, multibrand store Sephora također proizvodi i onu vlastitu, kao i kistove, pa tako i čistače za iste. Dry Clean Instant Dry Brush Cleaner Spray, jedan je od Sephora aduta koji se proslavio činjenicom što je zapravo suhi šampon za vaše kistove. Baš poput suhog šampona za kosu, ovaj sprej može se koristiti na dnevnoj bazi jer se brzo suši i idealan je za korištenje između konkretnijih, dubinskih pranja. Za njega vam nije potrebna voda – jednostavno ga nasprejate dva do tri puta direktno na glavu kista i zatim kistom pređite preko pamučne maramice ili ručnika. Sprej brzo podiže nečistoće iz kistova, osvježava ih i nakon toga oni su odmah spremni za korištenje. Formula ne sadrži alkohol pa proizvod neće oštetiti vaš omiljeni make up alat.

Inovacija za čišćenje u crnoj kutijici

Color Switch By Vera Mona Brush Cleaner

Color Switch By Vera Mona Brush Cleaner

Color Switch by Vera Mona Brush Cleaner, još je jedna zanimljiva inovacija za čišćenje. Ova crna spužvica pomogla je mnogim make up artistima riješiti dilemu kako skinuti make up s kistova, bez da ih tretiraju tekućim čistačem i zatim gube vrijeme na njihovo sušenje. Specijalni materijal od kojeg je izrađena, pomaže skinuti pigment s kistova u vrlo kratkom roku i učiniti ih spremnima za ponovno korištenje. Jednostavno pređite kistovima preko ove spužvice, a zatim ju očistite toplom vodom i sapunom ili sprejem za dezinfekciju ako vam čistač zatreba odmah nakon toga.

Čistač za BeautyBlender

beautyblender liquid blendercleanser

liquid blendercleanser® Makeup Sponge Cleanser

Najpoznatija make up spužvica na svijetu ima i svoj čistač. Štoviše, više njih. blendercleanser® čisti originalni BeautyBlender, no mnogi njime čiste i ostale spužvice i kistove. Njegova formula sadrži eco-friendly demineraliziranu vodu i prirodnu morsku sol, a sama tekućina, obogaćena blagim mirisom lavande, sa spužvice nježno podiže tvrdokorne mrlje te eliminira toksine i bakterije. Može se koristiti dosta često, čak i svaki put nakon što BeautyBlenderom nanesete make up, jer neće oštetiti spužvicu.

blendercleanser® Solid™' Makeup Sponge Cleanser

blendercleanser® Solid™ Makeup Sponge Cleanser

Nakon uspjeha blendercleanser® čistača, nastala je i njegova alternativa, idealna za putovanja. blendercleanser® solid cleanser održavat će vaše kistove u vrhunskom stanju, čak i kada ste u pokretu. Tehnika korištenja ista je kao i kod tekućeg čistača, samo ovaj dolazi u kompaktnoj kutijici i krutom stanju. U kutijici ćete osim čistača pronaći i super mekanu, ružičastu silikonsku spužvicu, koja dubinski čisti beautyblender i vaše make up kistove.

 

Foto: Instagram, BeautyBlender, Sigma, Nordstrom

Učitati još
Zatvori