5 čajeva koji će vašu kožu učiniti zdravom i blistavom

5 čajeva koji će vašu kožu
učiniti zdravom i blistavom

Poznato je kako su čajevi dobri općenito za zdravlje, ali znate li koju su sve njihove dobrobiti za kožu? Ispijanjem nekih vrsta čajeva možete postići hidratiziranu kožu, smanjiti upale, ublažiti iritacije i smanjiti oštećenja nastala izlaganjem UV zraka. Ukusan, topli čaj odmah zvuči još bolje. Donosimo 5 najboljih čajeva koje možete odmah ubaciti u svoju beuaty rutinu.

CIMET

Jedan od najstarijih začina i najsnažnijih antioksidansa na svijetu. Odlično ublažava infekcije i djeluje antibakterijski. Kombinacija meda i cimeta osim za kožu odlična je i za gubitak kilograma. Čaj popijte pola sata prije doručka i pola sata prije spavanja. Za dva tjedna primjetiti ćete prve rezultate.

KAMILICA

Najpoznatiji čaj za dobrobit kože. Odlično riješava suhu, iritiranu kožu i svrbež. Blaga kamilica djeluje antispetički, a sadrži i levomenol koji poboljšava strukturu kože i smanjuje bore nastale štetnim UV zračenjem.

ROOIBOS

Velike količine vitamina C odlične su za ekceme i ostale kožne probleme. Sdarži cink i alfa –hidroksilnu kiselinu, važan sastojak u kozmetici jer ublažava akne i bore. Osim ukusnog čaja, pomoći će ako s njim i tonizirate kožu.

KURKUMA

Sadrži aktivni sastojak kurkumin, koji djeluje protupalno i antioksidativno. Odlično ide uz đumbir pa ćete nerijetko naići na recepte koji sadrže oba sastojka. Osim mnogih dobrobiti za zdravlje, ovaj će čaj učinit vašu kožu najsjajnijom.

ŠIPAK

Čaj za kojeg svi znaju odličan je izvor vitamina C i izvrstan je u zacijeljivanju oštećene kože. Pomaže protiv umora i iscprljenosti, a rana jesen njegovo je vrijeme. Posegnite za njim kako biste pojačali općenito zdravlje i nahranili kožu potrebnim vitaminima.

Foto: Instagram

Preporuka

Zatvori