Proljetne boje za kosu

@kristin_ess

@kristin_ess

Proljeće u kojem smo zakoračili i ljeto ispred nas kojem se već veselimo idealno su doba za novu boju kose. Nakon što su prvi sunčani dani vratili i osvježili boje u prirodi oko nas, vrijeme je da isto učinimo na svojoj kosi. Nova sezona u beauty svijetu osim novih frizura donijela je i nekoliko novih trendova, tehnika i boja među kojima ćete zasigurno pronaći nešto za sebe. Bilo da želite vratiti sjaj postojećoj boji, prošarati kosu pramenovima ili drastično promijeniti svoju boju, novi trendovi donose nove nijanse i ideje. Od prirodnih tonova čokoladno smeđe i toplih narančastih nijansi do platinasto plave i pastelnih tonova bijedo narančaste i ružičaste boje, najnoviji trendovi u svijetu kose jednako su raznoliki i osvježavajući poput onih u našem ormaru. U nastavku vam donosimo kratki pregled najpoželjnijih nijansi ove sezone.

PLATINASTO PLAVA

Proljetne boje za kosu 2017

@kristin_ess

Dok su jesen i zimuobilježile tamnoplave nijanse toplog odsjaja, početak proljeća je hladnim platinastim tonovima donio osvježenje plavoj kosi. Trend koji su već isprobale it djevojke poput Care Delevigne i Kristen Stewart osim klasične platinaste boje ove godine donosi i platinastu boju sa suptilnim, ali primjetnim sivim, ružičastim, ljubičastim ili plavim odsjajom i tako jednoličnoj gotovo bijeloj boji kosi daje dinamičnost i trendi izgled.

Proljetne boje za kosu 2017

@salonxvi

BLORANGE

Proljetne boje za kosu 2017.

@jessicaannewoodley

Osim hladne platinaste, osvježenje plavoj kosi ove sezone donosi i popularni blorange. Spoj klasične plave boje i nježnih, pastelnih nijansi narančaste boje stvorio je neočekivani blorange trend koji je već osvojio mnoge spremne na eksperimentiranje i isprobavanje neuobičajenih kombinacija i boja. Dok će jarke boje zasigurno privući pozornost, pastelni tonovi narančaste u blorange boji čine ju drugačijom i trendi, ali je istovremeno pretvaraju u nježniji, pristupačniji i manje napadan način kako ovog proljeća i ljeta u kosu unijeti boju. Jednako popularna je i ružičasta verzija ovog trenda poznatija kao strawberry blonde boja koja će oduševiti sve ljubitelje it boje sezone.

Proljetne boje za kosu 2017.

@kristin_ess

NOVI BALAYAGE

Proljetne boje za kosu 2017.

@anjabee

Jednostavna, efektna i savršena za svaku boju, dužinu i teksturu, balayage tehnika bojanja u kosu unosi pramenove koji joj daju punoću i osjećaj dubine. Ovog proljeća balayage će zasjati u novom, još boljem izdanju koje donosi boju nikad jednostavniju za održavanje. Novi izgled balayage tehnike započinje tamnijom nijansom pri korijenu kose i prelazi u nekoliko nijansi svjetliju na vrhovima. Za razliku od klasičnog, novi balayage donosi jači kontrast između tamnog korijena i svijetlih vrhova kose što ga čini odličnim izborom čak i za one čija je kosa prirodno tamnije boje.

Proljetne boje za kosu 2017.

@kristin_ess

HYGGE TREND U KOSI

Proljetne boje za kosu 2017.

@kristin_ess

Nakon što je hygge trend zavladao interijerima i natjerao nas da iz ormara izbacimo svaki neudobni komad, ovaj je popularni danski lifestyle trend odlučio osvojiti i svaki dio naše beauty rutine. Osim make up-a kao svakodnevnog rituala mnogih žene, hygge je sada svojom jednostavnom, cozy filozofijom prešao na kosu i dao joj jednostavnost, opuštenost i toplinu. Hygge kosa podrazumijeva vrlo jednostavnu i kratku svakodnevnu brigu o frizuri, a nekoliko ključnih riječi koji najbolje opisuju ovaj vrlo uspješan koncept u njegovoj novoj popularnoj varijanti su nepravilan razdjeljak, prirodno, topli zlatni, brončani, čokoladni i kestenjasti tonovi i blagi valovi. Plavoj kosi toplim nijansama zlatnog odsjaja donosi osunčani izgled, dok u smeđu kroz tanke pramenove s narančastim ili crvenkastim odsjajem unosi dimenziju, privid većeg volumena i toplinu. Crvenokose djevojke doći će na svoje jer su topli brončani tonovi istinski i najpoželjnija boja hygge trenda.

Proljetne boje za kosu 2017.

@breekish

ČOKOLADNA SMEĐA

Proljetne boje za kosu 2017

@kristin_ess

Iako mnogi proljetni trendovi u kosu unose svjetlije tonove, na drugom kraju spektra proljetnih trendova nalazi se bogata i raskošna čokoladna smeđa boja. Istovremeno raskošna i decentna, spoj tamnosmeđa boje i hladnog crvenog odsjaja donosi čokoladnu nijansu koja će jednako dobro pristajati svim bojama tena. Za razliku od mnogo “glasnijih” i manje prilagodljivih neobičnih, trendi nijansi, čokoladna nijansa smeđe boje vrlo je suptilno osvježenje koje će se, osim sa svakom bojom tena, savršeno slagati sa svim proljetnim trendovima unutar ormara poput jarkih boja i razigranih uzoraka.

Proljetne boje za kosu 2017.

@ardenrose

Tekst: Ela Jarni

Foto: Instagram

0