Beauty pie – platforma koja je zaludila žene

Beauty pie – platforma koja
je zaludila žene

beautypie4

Kada Marcia Kilgore uplete prste u nove proizvode, znamo da će se u najmanju ruku, o njima puno pričati. Žena je to koja stoji iza fantastičnog Soap&Glory brenda, Fitflopa, SoaperDupera te osnivačica poznatog njujorškog Bliss Spa centra (sada prodanom LVMH grupaciji).

U salonu otvorenom prije 20 godina, za žene koje žive ispod Istočne 57. ulice, uvijek je vladala nekonvencijalna atmosfera, svirala je Nina Simone a Marcia imala svoju misiju o kreiranju pojma ljepote. Nakon planetarnog uspješnih proizvoda Sexy Mother Pucker Lip gloss i Sit Tight seruma za tijelo, te Fitflopa- cipela koje pomažu tonirati mišiće za vrijeme hodanja, najnoviji projekt talentirane Kanađanke je Beauty pie.

beautypie3

Marcia Beauty pie opisuje kao beauty verziju Netflixa, a do ideje je došla gledajući kako se u tvornici ruževi za usne proizvode i idu po traci. Sinulo joj da bi kozmetika trebala biti pristupačna i kako bi bilo sjajno kad bi se mogla naručiti direktno s mjesta u kojem se proizvodi. Marža poznatih brendova je 1200% u odnosu na maloprodajnu cijenu, i to je upravo ono što je htjela izbjeći.

Svi proizvodi su proizvedeni u vodećim svjetskim laboratorijima i manufakturama luksuzne kozmetike u Koreji, Francuskoj, Italiji, Njemačkoj, Velikoj Britaniji i Americi. Iako ih po teksturama povezuju s poznatim imenima kao što su Nars, Charlotte Tilbury, Armani i Bobbi Brown, Marcia gorljivo ističe kako je njen tim sam radio na teksturama i bojama te da tuđe formule nisu upakirane u Beauty pie.

beautypie1

Beauty pie funkcionira isključivo online – ne tako da za određeni iznos dobijete paket beauty proizvoda, već imate mogućnost kupnje proizvoda. Postoje dva načina za kupnju – po punoj cijeni ako niste član ili po tvorničkoj ukoliko to jeste. Mjesečna članarina košta £10 a minimalno trajanje pretplate je 3 mjeseca. Cijene proizvoda su smiješno male – ruž košta £3.43, maskara £1.86, highlighter £2.68. Puna cijena iznosi od £17-30. U čemu je kvaka?

Plaćanjem mjesečne pretplate od £10 imate pravo na kupnju kozmetike u iznosu od £100, ali zbrajajući mloprodajne cijene, ne tvorničke. Okvirno, to znači da je mjesečno dozvoljeno kupiti otprilike 4-6 proizvoda. Cijena dostave nije uključena u računicu već ju je potrebno dodatno platiti. Dakle, za £120 godišnje, imate priliku kupiti 50-ak proizvoda.

beautypie2

Pakiranje proizvoda je minimalističko, crno, s bijelim slovima. Za razliku od skupih brendova, vrlo je lagano. Nema ponderiranja -ne koristi se teško staklo, metalne kutijice, nema lažnog “duplog” dna. Ono što ističu je ekološka osvještenost, reciklaža, stvaranje što je moguće manje otpada i korištenje tinte bez glikola, silokona i metala na svojim ambalažama.

Proizvodi su za sada dostupni samo u SAD-u i Velikoj Britaniji, a vrlo uskoro stižu i proizvodi za njegu kože, kose te pribor za šminkanje. Blogeri, vlogeri, modni časopisi i kritičari za sada imaju samo riječi hvale za novu poslasticu u beauty svijetu i sasvim nov način kupnje proizvoda.

Više informacija pronađite na www.beautypie.com/uk

Foto: Instagram

Tekst: Mirja Vasić

Učitati još
Zatvori