Banana bun – vikend frizura koju ćemo posuditi od Francuskinja

Banana bun – vikend frizura koju
ćemo posuditi od Francuskinja

Ako ste tražili način kako osvježiti uobičajene frizure koje nosite, pa tako i punđu, dobro će vam doći podatak kako Francuskinje na Pinterestu ove godine najčešće pretražuju načine kako kreirati jednostavne i ležerne punđe. Upravo iz te potrage rodio se ‘banana bun’ trend i iako još nije sasvim jasno otkud ime ‘banana’, ovim punđama zajednička je neopterećenost i nonšalancija po kojima su Francuskinje itekako poznate.

Update u odnosu na klasičnu punđu krije se u njenom pozicioniranju – sada se ona nosi vrlo nisko na vratu i vrlo često je asimetrična, odnosno povezana sa strane. Poanta je da vam za njenu kreaciju nije potrebno više od dvije-tri minute, jer baš ovakve brzinske frizure jednostavne za održavanje francuske djevojke najviše vole. Ova punđa vrlo je opuštena, lagano razbarušena i puna teksture.

‘Messy’ banana punđicu, koja djeluje kao da će se svakog trenutka raspasti, kreirati možete jednostavnim povlačenjem kose unatrag i njenim motanjem u krug, no vrlo ležerno i ne prečvrsto, kako ne biste dobili dojam visoko stilizirane ‘sleek’ punđe. Svako toliko punđicu učvrstite s nekoliko ukosnica, a sve ostale pramenove koji iz nje ispadnu, jednostavno ostavite da lepršaju.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori