Aqua joga: savršena ljetna tjelovježba

Aqua joga: savršena ljetna tjelovježba

U drevnoj Indiji nastao je spoj fizičkih, mentalnih i duhovnih praksi i vještina. Krajem 19. i početkom 20. stoljeća joga učitelji ili gurui jogu su predstavili Zapadu. Do osamdesetih godina indijske prakse koje spajaju fizičko i duhovno na Zapadu su postale jedan od popularnih programa vježbi. Popularnost joge je neprestano rasla, a brojni obožavatelji diljem svijeta pretvorili su ju u jedan od najistaknutijih wellness trendova prošlog i ovog desetljeća. Iako uvijek s polazištem u drevnim indijskim praksama, joga se počela mijenjati i prilagođavati suvremenom svijetu i životnom stilu.

AQUA JOGA: NOVI WELLNESS TREND

Od popularne hot yoge do izvođenja vježbi s lakim utezima, novo vrijeme i unutar stare indijske prakse donosilo je nove trendove. Brojni jogiji diljem svijeta danas obilježavaju Svjetski dan joge, a mi vam donosimo savršeni način da i vi obilježite dan, nekoliko minuta posvetite sebi i isprobate zanimljiv, novi spoj koji već osvaja joga krugove.

I dok su brojni novi trendovi u vježbe joge unosili neočekivani zaokret, najnoviji joga trend koji spaja jogu i vodu vraća nas na njezine početke. Osim što je savršen izbor tjelovježbe koji donosi osvježenje za vrućih ljetnih dana, vježbanje joge i meditacije u vodi donosi brojne prednosti. Gotovo bestežinski osjećaj koji smanjuje pritisak na zglobove izvođenje i zahtjevnijih vježbi i poza učinit će nevjerojatnom lakim.

Osim lakšeg izvođenja zahtijevnih poza, prakticiranje vode u jogi vraća nas njezinim spiritualnim počecima. Vježbanje joge u vodi donosi brojna pozitivna djelovanja koja ćete vrlo brzo primijetiti. Osim što je vježbanje joge u vodi jedan od načina da izdvojiti uvijek potrebno vrijeme za sebe, joga u vodi smanjit će ukočenost u tijelu, razviti osjećaj za ravnotežu i povećati fleksibilnost i snagu. Dok će ublažiti poteškoće s artritisom, išijasom i kronične bolove u leđima, pritisak vode će osnažiti snagu vaših pluća, poboljšati kvalitetu disanja i potaknuti bolji rad limfnog sustava.

Tekst: Ela Jarni

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori