AlpStories organske masti za zimsku njegu

Hladan zimski zrak i vjetar te suhi zrak u zagrijanim prostorijama nepovoljno utječu na našu kožu – stvaraju se crvenilo, dermatoze, svrbež i koža postaje gruba. Zbog tih posebnih uvjeta koži su potrebni proizvodi čiji sastojci umiruju i intenzivno ju obnavljaju. Podarite joj vrhunsku njegu uz prave biljne poslastice – AlpStories masti. Pomno birani sastojci koji se već stoljećima koriste za razne kožne probleme – neven, lavanda i argan – osigurat će da vaša koža dobije njegu koju treba i zaslužuje.

alpstories4

AlpStories masti potpuno su prirodne i dio su kućne ljekarne. Ne sadrže parabene, mineralna ulja, umjetne boje, sintetičke mirise i silikone. Stavljaju se u vrlo malim količinama na mjesta koja tretiramo, a mogu se koristiti kao dnevna i noćna njega. Zbog svoje teksture i sporog upijanja preporučljivo je nanositi ih prije spavanja kako bi prodrle duboko u kožu i tako postigle najbolji učinak.

alpstories1

150 ml, 119 kn

Nevenova mast izvrsna je za grubu i suhu kožu kojoj je potrebna intenzivna zaštita i skrb. Poznat kao biljka koja liječi tisuću bolesti, neven zacjeljuje i umiruje kožu kod bilo kakvih kožnih problema, bogat je flavonoidima i karotenoidima koji vlaže i njeguju kožu, potiče regeneraciju i poboljšava strukturu kože. Nevenova mast je višenamjenska i može se koristiti kod opekotina, suhoće usana, za lice i područje oko očiju – pa čak i na vlasištu. Starijim osobama neven pomaže kod problema sa venama i ispucalim kapilarama na nogama te kao prirodni antibiotik.

alpstories3

150 ml, 119 kn

Lavandina mast s mješavinom ekstrakta i esencijalnog ulja lavande, suncokretova i bademova ulja te pčelinjeg i voska candelile najbolja je za suhu i ispucanu kožu. Sadrži ista svojstva kao nevenova mast i koristi se kod otvorenih rana, ogrebotina i opekotina. Lavanda djeluje umirujuće te sadrži antibakterijska i antiseptička svojstva.

50ml, 99kn

50ml, 99kn

Arganova mast sadrži arganovo i bademovo ulje, pčelinji i vosak candelile te ulje limunove kore. Arganovo ulje, poznato kao tekuće zlato, bogato je vitaminom E, fenolom, karotenom i skvalenom. Ovu mast najbolje je koristiti na područjima početnih ili dubokih bora zato što je argan velik izvor proteina i esencijalnih masnih kiselina koji igraju važnu ulogu u pomlađivanju stanica te sprječavaju gubitak vlage iz kože. Dobra je i za njegu poslje brijanja jer sprječava urastanje dlačica, hidratizira i zacjeljuje kožu. Arganova mast može se koristiti i kod većih kožnih oboljenja kao što su psorijaza i dermatitis.

0