Dijeta bez brojenja kalorija o kojoj se puno priča

Dijeta bez brojenja kalorija o
kojoj se puno priča

@holistikbeslenme

@holistikbeslenme

Kako jednim potezom smršavjeti, poboljšati izgled i sačuvati zdravlje?

Kako jednim potezom osigurati višestruki zgoditak: smršavjeti, poboljšati izgled i sačuvati zdravlje? Lako! Predlažemo da zajedno s Umom Thurman, i mnogim drugim slavnim osobama, slijedite savjete dr. Stephana Domeniga, ravnatelja glasovite austrijske klinike FX Mayr Health Center, koji je alkalnim pristupom zdravlju promijenio život mnogim ženama i muškarcima diljem svijeta.

U svojem priručniku Alkalna prehrana u izdanju Školske knjige autor objašnjava da ključnu ulogu u alkalnom načinu života igra – ravnoteža! Balans u prehrani najdjelotvornije je postići tako da dvije trećine svega što pojedete bude alkalno, a samo jedna trećina kiselo. Drugim riječima, povećajte količine zelenoga lisnatog povrća, avokada, mrkve, cikle, bundeve, krumpira, celera, badema, amaranta, kvinoje, đumbira i hladno prešanih ulja – maslinovoga, bučinoga, konopljinoga…  Smanjite konzumaciju kave, crnih i zelenih čajeva, rafiniranih proizvoda, slatkiša, alkohola i ostalih stvari koje raduju nepce, ali zakiseljuju tijelo.

@holistikbeslenme

@holistikbeslenme

Za vraćanje alkalne ravnoteže nije važno samo što jedemo, nego i svijest o tome kako to činimo. Osim toga, nužno je znati da pretjerana kiselost organizma nije rezultat samo suvremene zapadnjačke prehrane, nego i načina života koji obuhvaća stresne poslove, pretjerano intenzivno vježbanje te prehranu s mnogo bjelančevina.

@holistikbeslenme

@holistikbeslenme

Prelazak na alkalnu prehranu

Iz navedenoga je jasno da se prelazak na alkalnu prehranu ne odnosi samo na hranu niti se može usporediti s učincima štetnih dijeta. Riječ je o procesu koji kreće iznutra prema van, što posljedično smanjuje težinu, povećava vitalnost, poboljšava tonus kože i čini kosu sjajnom. Ako želite stvarno zablistati, izdvojite četrnaest dana za moćnu kuru izbacivanja toksina, uz detaljne upute, precizne jelovnike i iskušane recepte u knjizi Alkalna prehrana koju možete naći na svim prodajnim mjestima Školske knjige.

Dvije sretnice ili sretnika imat će priliku osvojiti knjigu Alkalna prehrana! Pošaljite svoje ime i prezime na e-mail ifeellucky@journal.hr s predmetom e-maila Alkalna prehrana do 7. srpnja u podne.

Čestitamo Željki Volenik i Marini Bogdanović!

alkalna prehrana

Foto: Školska knjiga, Instagram

Učitati još
Zatvori