7 trikova s micelarnom vodom

7 trikova s micelarnom vodom

Bioderma micelarna voda

Bioderma micelarna voda

O micelarnoj otopini, kao proizvodu koji se unatrag nekoliko godina pokazao nezamjenjivim u našim kupaonicama, već smo vam pisali u nekoliko navrata. O principima na kojima djeluju njene čestice – micele, više ste mogli pročitati ovdje, a koje su najbolje micelarne vode za osjetljivu kožu, dovoljno nježne jer ne sadrže alkohol, mirise, silikone, parabene i boje, imali ste priliku saznati ovdje.

Ako ste, kao i mi, obožavateljice micelarnih otopina, danas za vas donosimo popis načina na koje dodatno možete iskoristiti micelarnu vodu u svojoj beauty rutini.

La Mer

La Mer

ČIŠĆENJE MAKE UP KISTOVA

Osim što micelarnom vodom uklanjate make up s lica, ali i svu nataloženu nečistoću, znoj i sebum, njome isto tako možete očistiti kistove kojima nanosite make up. Znate da ih morate redovito čistiti, budući da isti direktno dolaze u kontakt s kožom i mogu biti okidač upala, no možda niste znali da to jednom tjedno možete učiniti i s micelarnom vodom. Jednostavno ju ulijte u zdjelicu i umočite u nju kistove ili njome bogato namočite vaticu i pritisnite uz dlačice kistova.

DVOSTRUKO ČIŠĆENJE

Na beauty sceni zaživio je trend dvostrukog čišćenja kože lica, koji uključuje dva različita proizvoda za čišćenje s dva različita cilja: prvim želite ukloniti make up i ostatke SPF-a, a drugim želite postići čišćenje na dubljoj razini kože. Tu u priču ulazi micelarna otopina kao jedan od potencijalnih proizvoda koje biste mogli uvrstiti u svoj moćan duo za dvostruko čišćenje. Koristite ju prvu kako biste njenim česticama povukli make up i nečistoću s površine kože, a zatim ju popratite nekim čistačem za lice bogatim antioksidansima koji će se boriti protiv slobodnih radikala.

Garnier

Garnier

NAKON TERETANE

Poslije vježbanja imate potrebu na brzinu očistiti lice od znoja i nečistoća? Investirajte u malu bočicu micelarne vode koju ćete jednostavno ubaciti u torbu i uvijek nositi sa sobom. Nakon što se dobro iznojite na treningu, potrebno je očistiti kožu, a micelarna voda pomoći će vam učiniti kožu čistom i svježom u samo nekoliko sekundi.

PRANJE RUKU

Ako može čistiti vaše lice, micelarna voda može očistiti i vaše ruke. Nađete li se u situaciji da vam kupaonica nije u blizini, a imate potrebu oprati ruke, nekoliko kapljica micelarne vode odradit će odličan posao. Jednostavno ju protrljajte po rukama i  više nećete paničariti postoje li u blizini umivaonik, sapun i voda.

BRZO OSVJEŽENJE KOŽE

Na dane kada ne nosite make up i želite osvježiti kožu, micelarna voda u formi spreja bit će vaša najbolja prijateljica. Pošpricajte ju po koži kako biste ju osvježili, ali i podigli tragove nečistoće s kože.

NIVEA

NIVEA

USAVRŠAVANJE MAKE UPA

Kada nanosite make up, česte su male greške oko kojih ne treba paničariti. Ako ste krivo povukli liniju tuša, pretjerano iscrtali obrve ili pogriješili s nanošenjem jarko obojenog ruža, natopite štapić za uši u micelarnu vodu i korigirajte njime make up.

UKLANJANJE MAKE UPA S TEPIHA, NAMJEŠTAJA I ODJEĆE

Kada vam kap pudera ili tekućeg tuša padne na odjeću, bitno je da ju odmah očistite. Poslužite se i u tom slučaju micelarnom vodom, natopite njome vaticu i pređite preko zahvaćene površine kako biste odmah podignuli i izvukli mrlju. Što prije to učinite, manje su šanse da na tepihu, namještaju ili komadu odjeće ostane trajni trag.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori