6 namirnica za ravniji trbuh koje već stoje u vašoj kuhinji

mrsavljenje2

Još od početka godine s novim smo rezolucijama počeli lagano razmišljati o ljetu i odlascima u teretanu pripremati se za sezonu badića. To je vrijeme sve bliže, a rijetki su oni koji su uspjeli ustrajati u svojim programima te sa sigurnošću mogu tvrditi da će do ljeta dogurati do svih ciljeva. Zato nam ponekad treba mala pomoć kako bi ubrzali proces, a uz ove namirnice koje zasigurno imate u svojoj kuhinji možete ubrzati metabolizam, napraviti detox i izravnati tvrdoglave naslage oko trbuha.

Jaja

Namirnica koja se najčešće susreće u frižideru pogodna je za mršavljenje jer je vrlo zasitna, a obiluje proteinima zbog čega nećete u roku sat vremena posegnuti za još nečim. Pomažu izbalansirati prehranu, ukusna su i uistinu upotrebljiva na sto načina od kojih ćete bez sumnje pronaći svoj omiljeni.

mrsavljenje1

Jabuke

Iako sadrže dovoljno šećera da se s njima ne bi trebalo pretjerivati, jabuke također sadrže puno vode i vlakana zbog čega se nakon njih dulje osjećate sito. Također, zahtijevaju vrijeme i više žvakanja što produžuje osjećaj sitosti pa su u kriznim situacijama odlična zamjena za neki ‘junk’ koji želimo na brzinu smazati.

Šparoge

Proljeće je vrijeme šparoga, a najbolje su one divlje – u njima možete nesmetano uživati jer su niskokalorične, djeluju kao diuretik, čiste organizam te iz njega izbacuju sve štetne tvari koje smo unijeli.

Špinat

Špinat je jako dobar izvor kalcija i normalizira razinu šećera u krvi. Ne obiluje kalorijama, a prepun je vlakana zbog čega je zasitan, potiče probavu i pomaže kod gubljenja viška kilograma. Dodajte ga u omlet, dodajte kao prilog mesu ili lososu, tijelo će vam biti zahvalno.

đumbir

Đumbir

Đumbir je prirodan lijek za bolju probavu i koristi se za razgradnju masnih naslaga, ima antioksidativna svojstva, a najlakše ćete ga ubaciti u svoju prehranu ujutro u kombinaciji s vrućom vodom i limunom.

Chili

Chili je zbog ljutine pravi ‘boost’ za metabolizam, a ujedno regulira razinu inzulina zbog čega će se tvrdoglave naslage lakše topiti. Ako volite ljuto, ovo je najlakše rješenje za vas.

mrsavljenje3

Foto: Billabong.com

0