3 poslovne frizure

Svaka poslovna žena svakako treba pripaziti na svoj izgled. Veliki dio pažnje je na izgledu kose. U poslovnome svijetu kosa je jedan od važnijih faktora koji će presuditi i odrediti vaš status u poslovnom društvu. Naravno kako za svaku prigodu tako i za poslovnu atmosferu, svaka žena treba znati da lijepa, njegovana i dobro oblikovana (ošišana) kosa jednostavno mora biti! Postoji par trikova kojima ćete uspjeti pojačati dojam u poslovnome svijetu bez obzira na vaš osobni stil i duh koji je u vama. Stilisti salona Dessange prepoznali su važnost njegovanog izgleda i u poslovnom svijetu pa vam donose jednostavne savjete kako zablistati na radnom mjestu ili sastanku.

poludugakosa

Zaljubljenice u kratku kosu imati će najmanje briga. Osim što je kratku kosu vrlo lako održavati, prednost je u tome što u malo utrošenog vremena možete totalno promijeniti svoj izgled. Za poslovnu okolinu predlažemo kosu svakako odmaknuti od lica. Kvalitetnim voskom (daje sjaj kosi) ili pastom za kosu (oblikuje i matira kosu) utrljanim u dlanove, rukama zagladiti kosu prema nazad ili u stranu ali isto tako prema nazad. Na ovaj način dobit ćete jedan svježi ali ozbiljniji look. Odličan primjer jedne takve moderne i dominantne frizure je frizura Charlize Theron. Dobro ošišana kosa uvijek se može nositi na više načina i jednostavno ju je za održavati. Otvaranjem lica u poslovnom svijetu uvijek se okarakterizira otvorenošću i samopouzdanjem.

pletenica2

Poslovne žene koje preferiraju poludugu kosu vrlo često ju vežu u rep i odmaknu od lica. Poluduga kosa pruža bezbroj mogućnosti i vrlo je popularna u poslovnom svijetu. Moderan poludugi bob često možemo vidjeti na mladim poslovnim ženama. Ukoliko želite jedan konzervativniji izgled tada kosu jednostavno zagladite peglom te nakon toga koristite ulje za kosu koje će ju dodatno zagladiti i dati joj sjaj. Rezultat je ozbiljan i uredan izgled kose i osobnost koja odiše sigurnošću. Ukoliko želite nešto ležerniji izgled tada uvijačem za kosu napravite lagane valove , jedva primjetne i isprepletene. Pjenom za kovrče zadržati ćete željene valove i na kraju cijelu frizuru učvrstite lakom za volumen koji ne lijepi kosu. Na ovaj način još uvijek ostajete u granicama koje poslovno okruženje prihvaća.

Kod duge kose vrlo je važno držati ju urednom i njegovanom. Moderan i dotjeran izgled kose je uvijek dobrodošao. Danas zahvaljujući tehnologiji i kreativnim frizerima, žene mogu mijenjati svoju boju kose, posvijetliti ju raznim tehnikama pramenovanja koje će osvježiti izgled svake žene. Duga kosa može biti vrlo zahvalna u poslovnome svijetu. Postoji mnogo trikova kojima se možete poslužiti da zaista svaki dan izgledate drugačije i ostanete poslovni. Pravilo je jedino da kosu odmaknete od lica odnosno da ga otvorite. Jedan od prijedloga je da napravite pletenicu u obliku rajfa. Na taj način kosa više nije na licu ali je puštena i uredno začešljana prema iza.

punđa

Kod izrade pletenice prethodno predlažemo da na pramen stavite vosak kako bi se pletenica lijepo sjajila. Ostatak kose koji ravno pada prema nazad lagano dodatno zagladite uljem za kosu. Druga varijanta duge kose je da kosu začešljate prema nazad i svežite ju visoko u rep. Ostatak repa zamotate u oblik puževe kučice i sve zajedno učvrstite ukosnicom. Na taj način dobiti ćete „ Chignon“ ili punđu koja je vrlo popularna u poslovnom svijetu. Sa strane možete izvući par pramenčića za nježniji izgled i ženstvenost. Sve zajedno učvrstiti lakom za kosu. Ovo su samo neke od prijedloga poslovnih frizura kojim ćete ostaviti ne samo prvi već i jedini dojam a to je profesionalnost, sigurnost, odgovornost i kreativnost.

Tekst: Sanja Čabraja iz salona Dessange
Foto: Imaxtree

0