3 popularne rekreacije koje biste mogli isprobati ove jeseni

Vratili ste se s mora i vrlo vjerojatno započeli razmišljati o novim počecima, koji će obilježiti jesenske dane pred vama. Na vrhu liste sasvim sigurno vam se nalazi redovita tjelovježba, koja će vas dovesti u kondiciju, a osim toga učiniti da se u svojoj koži osjećate samopouzdano i odlično. Sezona koju ste odabrali idealna je za započeti s vježbanjem, jer stručnjaci tvrde kako je upravo jesen savršeno razdoblje za izgraditi jednu sasvim novu životnu rutinu. Osim toga, krenete li vježbati već sada, prije praznika stvorit ćete zdravu naviku i nakon Nove godine nećete s grižnjom savjesti naglo okretati ploču. Malo inspiracije za to kojim se sportom možete baviti već ove jeseni, donosimo u nastavku.

Padel

Jedan od najbrže rastućih sportova na svijetu danas je Padel, kombinacija tenisa i squasha, koja se igra u parovima na zatvorenom terenu veličine 10 x 20 metara. Teren na kojem se igra Padel svojevrsni je ‘kavez’, sa zidovima od kojih se loptica može odbijati, kao što je slučaj kod squasha. Baš kao i sami sport, i reket je vrlo jedinstven.

Ne sadrži žice, a napravljen je od grafita, kevlara ili karbona i ima specifičan, rupičasti izgled. Padel biste mogli vrlo brzo zavoljeti jer se lako uči, namijenjen je svim dobnim skupinama i svim fizičkim spremama, vrlo je dinamičan, vježbaju gotove sve skupine mišića, podloga na kojoj se prakticira mnogo je mekša, pa koljena nisu toliko ugrožena zbog ozljeda…

Rekreirati se možete zajedno sa svojim društvom i uz to dobro zabaviti, a jedna od adresa na kojoj to možete učiniti je ona Padel.hr-a, na Zagrebačkom velesajmu s terenima na više od 3000m2. Sve detalje pronađite ovdje.

Ples na svili

Ples na svili tip je rekreacije koji mnoge žene najradije vole pratiti na sigurnoj udaljenosti, no kada vam kažemo da vam za njega uopće nije potrebno prethodno iskustvo, mogli bismo vas nagovoriti na ovu kombinaciju plesa i gimnastike, kojom ćete unaprijediti svoju fleksibilnost i izdržljivost. Ples na svili odvija se na dvije okomito postavljene trake materijala, a svaki trening traje 90 minuta.

Podijeljen je na tri dijela. U prvom dijelu stiču se znanja i razvija motorika za ovladavanje zračnom akrobacijom. Zatim se polaznice (i polaznici) penju u zrak, na tkaninu, na kojoj se uči sama vještina plesa. Treći dio je istezanje, kako bi se smanjila bol u mišićima. Ako vam djeluje cirkuski, to je zato jer je ples na svili prvi puta predstavila poznata cirkuska kompanija Cirque du Soleil, a i danas se ova vještina susreće u novom cirkusu i plesnim predstavama. Sve što ste poželjeti znati o plesu na svilu, saznati možete u Zagrebačkom plesnom centru.

 

Spinning

1991. godine, biciklist i poduzetnik John Baudhuinom te njegov biciklistički kolega Johnny Goldberg upoznali su nas sa svijetom bicikliranja u zatvorenom i razvili program Spinninga s inovativnim biciklima, takozvanim spinerima. Na njima biciklisti dobivaju iskustvo izazovnog, uzbudljivog i zabavnog treninga, a kroz sve ih vode certificirani instruktori. Spinning se trenira u grupama, a njegova popularnost svakim danim sve više raste.

Kreiran je kako bi poboljšao zdravlje, ali i potaknuo postizanje ciljeva raznih životnih stilova, bez obzira na godine, sposobnost, koordinaciju i razgibanost. Spinning program prvi je u Hrvatskoj uvela teretana MoFit, koja nudi vježbanje na originalnim biciklima, uz educirane trenere.

Foto: Instagram
0