3 napitka za ljetnu detoksikaciju

dtekst6

S obzirom da današnja prehrana sadrži velik udio pesticida, šećera i ostalih nezdravih tvari, toksini se u organizmu vrlo brzo nastanjuju. Detoksikacija je prirodan proces kojim se uklanjaju štetne tvari iz organizma, regulira tjelesna težina i osnažuje imunitet, a pozitivno djeluje i na obnavljane pojedinih organa, te oslobađanje stresa. Cilj detoksikacije nije mršavljenje kao što mnogi misle već eliminiranje otrova iz tijela i regeneriranje uništenih stanica. Ako se osjećate umorno i tromo, manjka vam koncentracije ili vas boli glava, vrlo vjerojatno vam organizam traži čišćenje.

Kako biste ljetne dane dočekali puni elana i u najboljoj zdravstvenoj formi isprobajte sljedeće napitake za brzu, ukusnu i zdravu detoksikaciju.

dtekst4

ZELENI SMOOTHIE
Špinat i kupus sadrže velik udio klorofila što ih čini odličnim detoksikacijskim namirnicama, dok celer djeluje kao prirodni diuretik. Ovaj napitak obiluje vitaminima i mineralima, te je osim za detoksikaciju odličan izbor za popravljanje cjelokupne zdravstvene slike.

Za pripremu ove vitaminske bombe potrebno vam je:
3 mrkve
2 stabljike celera
3 lista kelja
2 repe
2 češnjaka
250 g špinata i svježeg kupusa
150 g peršina

Lisnato povrće dobro operite, a ostalo nasjeckajte i sve zajedno ubacite u blender, te podlijevajte vodom zbog regulacije gustoće.

dtekst7

VODA S LIMUNOM
Voda s limunom jedan je od najjednostavnijih detoksikacijskih napitaka, ali i jedan od najboljih. Sve što je potrebno je čaša mlake vode s pola iscijeđenog limuna. Napitak konzumirajte ujutro i navečer i kroz nekoliko dana primjetiti ćete znatne promijene u tijelu. Osim tople vode i limuna možete u 2 litre vode iscijedite dva cijela limuna, stavite u frižider i osvježavajuću limunadu konzumirati tokom cijelog dana.

dtekst2

SMOOTHIE S LUBENICOM I KRASTAVCEM
Lubenica je jedna od najomiljenijih, ali i najzdravijih ljetnih namirnica. Pomaže tijelu da se oslobodi nakupljenih toksina, otrova i eliminira višak vode iz organizma. Krastavac s druge strane opskrbljuje organizam s vitaminima i odličan je u kombinaciji s lubenicom.

Za pripremu vam je potrebno sljedeće:
300 g lubenice
1 veći krastavac ili 2 manja
Nekoliko listića mente
100 ml vode

Lubenicu i limun nasjeckajte i ubacite u blender, a pri kraju dodajte nekoliko listića mente. Napitak konzumirajte svaki dan najbolje u jutarnjim satima.

dtekst8

M.S.

Foto: Shutterstock, Pixabay, Triangl

0