10 proljetnih parfema

Svaka žena ima svoj omiljeni, neke ga vole mijenjati sukladno s godišnjim dobima ali mirisne esencije postale su nezaobilazni dio svake beauty rutine. Ništa ne može naglasiti žensku ljepotu kao kapljica parfema, a Marilyn Monroe je spavala obavijena kultnim Chanelom 5. Izabrati svoj omiljeni uz raznoliku ponudu nije laka zadaća, ali svaka mirisna nota je poput odjeće, odraz ženske osobnosti i stila.

parfemi2

Oni nas vraćaju u neko nostalgično doba, nadopunjuju naš svakodnevni ‘look’ i pripremaju za nove životne izazove. Život je svakako ljepši uz kapljicu omiljenog parfema. Za ljubiteljice slatkastih tonova, brendovi nudi razne voćne mirise, čije gornje note su najčešće intenzivnijeg voćnog mirisa, a srednje i donje note sadrže nešto laganije cvjetne tonove. Takvi parfemi naglašavaju žensku romantičnost i mladenački duh. Zavodljivost možete postići i uz nešto senzualnije i mračnije note, koji su oda snažnoj ženi koja živi misterioznu sadašnjost. Parfem otvara beskrajne horizonte. On godi i osjetima i mašti.

Poput čarolije djeluje na instinktivnoj razini, a istovremeno je krajnje suptilan. U izboru parfema ne postoji konačna istina, osim ako se pod tim ne misli na prolazno stanje preklapanja mirisa s našim karakterom, koji dirigira koji će nam mirisi pasati. Na izbor parfema velik utjecaj ima i regionalna kultura i osobne preferencije. Često je više kontroliran postojećim društvenim kodovima i navikama nego željama za koje vjerujemo da su naše vlastite. Iako već posjedujete svoj omiljeni, ne bojte se riskirati i isprobati neke od noviteta za ovo proljeće, koji će zasigurno postati dio vaše kozmetičke torbice. Počastite sebe i svoje najbliže parfemima iz naše galerije i pružite sebi najprofinjeniji beauty užitak.

0