‘Overnight’ zobene s trešnjom za sutrašnji doručak

‘Overnight’ zobene s
trešnjom za sutrašnji doručak

Iako su alternative brojne, zobene pahuljice i dalje ostaju najjednostavnija, najraznolikija i najhranjivija opcija za doručak, pogotovo kada nemamo vremena za ništa drugo. Zato je i postala popularna varijanta gdje ih pripremate večer ranije, a ujutro samo u zdjelicu ili teglicu ubacite svježe dodatke.

Zobene pahuljice s nogu

Opcija da postanu doručak ‘to go’ učinila ih je još poželjnijima svima onima koji ujutro ili ne vole ili ne stignu doručkovati. Odabrani obrok tako se lako nosi na posao, potrebni su samo svježi dodaci.

U ovom slučaju, u najlakšoj varijanti, to će biti trešnje. Fine, slatke, sočne i nadasve omiljene u ovo doba godine. I odličan način da im namjena bude što raznovrsnija.

Pomiješajte sljedeće sastojke i pustite ih da stoje.

1 šalica zobenih pahuljica
2 šalice mlijeka (kravljeg, bademovog, rižinog…)
prstohvat soli
žličica meda
ekstrakt vanilije
cimet
trešnje

Ujutro dodajte trešnje očišćene od koštica i obrok je spreman! Naravno, možete ubaciti još šumskog voća, jagode, borovnice, maline za savršeni ljetni doručak. Uz to će odlično pasati i orašasti plodovi, poput badema, a za pravu dekandenciju dodajte tamnu čokoladu.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori