Zobene pahuljice su još uvijek omiljen doručak

Iako su alternative brojne, zobene pahuljice i dalje ostaju najjednostavnija, najraznolikija i najhranjivija opcija za doručak, pogotovo kada nemamo vremena za ništa drugo. Zato je i postala popularna varijanta gdje ih pripremate večer ranije, a ujutro samo u zdjelicu ili teglicu ubacite svježe dodatke. Vikendom im se pak možete posvetiti i pripremiti idealan obrok u jednoj porciji te u njemu uživati na slobodan dan.

S obzirom da sezona jagoda uskoro stiže, a s njom i drugo šumsko voće, opcija za dodatke sve je više. Zobene pahuljice su kao stvorene za eksperimentiranje, samo se ujutro morate odlučiti jeste li skloniji čokoladi pa u zdjelicu ubaciti malo sirovog kakaa, ‘začiniti’ sve kokosom, podići recept na novu razinu s grčkim jogurtom dodanim mlijeku, poigrati se s orašastim plodovima i slično. ‘Sirova’ verzija, odnosno popularno zvani ‘overnight oats’ ne zahtijevaju kuhanje, samo moraju prenoćiti u frižideru.

Pomiješajte sljedeće sastojke i pustite ih da stoje.

1 šalica zobenih pahuljica
2 šalice mlijeka (kravljeg, bademovog, rižinog…)
prstohvat soli
žličica meda
ekstrakt vanilije
cimet
jagode

Ujutro dodajte jagode i obrok je spreman!

Ako pak imate dovoljno vremena da sve kuhate, prvo narežite malo jagoda, ubacite u lončić te dodajte sve ostale sastojke. Kad mlijeko zavrije smanjite vatru i nastavite miješati dok se zobene ne zgusnu. Nakon što se ohladi, na vrh kaše stavite što god poželite – šumsko voće, još jagoda, kokos, orašaste plodove, cimet… i uživajte!

Foto: Instagram

0