Znamo što ćete raditi ovog ljeta: Rijeka

Znamo što ćete raditi ovog ljeta: Rijeka

Rijeka

Rijeka ovog ljeta donosi više sadržaja nego ikada! od koncerata, predstava, genijalnih programa za klince pa do nezaboravnog gastronomskog iskustva koje će obilježiti kraj ljeta. Mi znamo što ćemo raditi ovog ljeta u Rijeci, a što nas i vas čeka, saznajte u nastavku…

SUPER LJETO ZA KLINCE

Danas se u Rijeci otvara Tobogan – genijalan dječji program koji traje do 8. srpnja. Radi se o dva tjedna kulture, edukacijskih interaktivnih programa i zabave. Ideja je festivala Tobogan da ljetni praznici u gradu postanu nešto sasvim drugačije od užarenog asfalta i dosadnog praznog grada. Svi programi festivala Tobogan besplatni su, no zbog velikog interesa ponekad je dobro prijaviti se na njih, a to možete učiniti ovdje. Naravno, puno je programa za koje je potrebno samo uzeti dekicu ili ručnik, pozvati prijatelje, roditelje, none i noniće (u svakom slučaju – sakupiti dobro društvo), uzeti neku zdravu grickalicu (preporučujemo lubenicu), hladnu limunadu i doći uživati!

@sebasvelasco1

Sebas Velascoa, Spajalica

RIJEKA ŽIVI STREET ART

Za sve ljubitelje umjetnosti i street arta tu je Spajalica. Riječki Muzej moderne i suvremene umjetnosti u okviru pretprograma Rijeka 2020 EPK predstavlja seriju umjetničkih intervencija na raznim lokacijama u javnom prostoru Rijeke. Ovogodišnja Spajalica započinje besplatnim koncertom američkih glazbenika i njihovim audio-vizualnim projektom Psychodelic Cinema Orchestra u petak 29. lipnja na Plaži Grčevo (Pajol bar).

rijeka-sebasvelasco3

Sebas Velascoa, Spajalica

RIJEČKE LJETNE NOĆI

Za sve ljubitelje kazališta ti su Riječke ljetne noći 2018. koje počinju 4. srpnja i trajat će do 18. srpnja. Detaljan raspored još nije poznat, no svakako zavirite ovdje kroz koji dan i saznat ćete što ćete gledati u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca.

ČAK 253 IZVOĐAČA DOLAZI NA GRADINU

Ljeto na Gradini ove godine donosi fantastičan program – trinaesto Ljeto na Gradini sadrži šest konceptualnih manifestacija praćenih glazbenim, scenskim, umjetničkim i edukativnim programom. Posebnost Ljeta na Gradini je program kreiran bez jezične barijere i namijenjenim isključivo prostoru Trsatske gradine. Manifestacija s 18 programa i 253 izvođača započinje u subotu 7. srpnja uz plamenove 4000 svijeća.

ZNATE LI ŠTO JE INDUSTRIJSKA UMJETNOST?

Bijenale industrijske umjetnosti ove godine imat će svoje drugo izdanje i predstavit će se se radovi više od 20 domaćih i međunarodnih umjetnika i umjetnica. Naslov Bijenala, Na leđima palih divova, referira se na istarske legende i folklorne predaje, ali i posrnuće nekadašnjeg koncepta društvene transformacije koji se pretvorio u nasilno održavanje postojećeg stanja. Bijenale se održava u Labinu, Raši, Rijeci, Puli i Vodnjanu u organizaciji Labin Art Expressa XXI te suorganizaciji riječkog MMSU-a i Arheološkog muzeja Istre. Kustosice su članice kustoskog kolektiva Što, kako i za koga/WHW.

I OKUPLJANJE ARHITEKATA MOŽE BITI ZABAVNO…

Rijeka je ovoga ljeta domaćin EASA-e, najznačajnijeg međunarodnog okupljanja mladih arhitekata. Tijekom dva tjedna, oko 500 studenata sudjeluje u 30 radionica tematski povezanih s urbanom reinvencijom, uz naglasak na zgradu Exportdrva i širi prostor uz Rječinu i more. Program također obuhvaća izložbe, prezentacije, predavanja, zabavni sadržaj te infrastrukturne intervencije u javnom prostoru, parkiralištu, autobusnom terminalu, napuštenim industrijskim objektima, luci i skladištu. Okupljanje će trajati od 21. srpnja pa do 4. kolovoza, a detaljne informacije možete saznati ovdje.

SAILOR SWEET & SALT FESTIVAL

Sailor Sweet&Salt Festival je inovativni multidisciplinarni projekt koji objedinjuje znanost, umjetnost i popularnu kulturu! Temelji se na glazbeno-scenskom performansu hrvatskih umjetnika Ivanke Mazurkijević i Damira Martinovića Mrleta. Okosnicu performansa i festivala čini taktilno-zvučna skulptura koja će biti postavljena na obalu grada Rijeke 2020. godine, a čiji će pokretački mehanizmi biti zvukovi grada i materijali iz njegova okoliša. U glazbenom dijelu festivala, u petak 27. srpnja u Exportdrvu nastupaju Darko Rundek i Ekipa, Urban & 4, Mr Lee & IvaneSky, Sara Renar, Svemirko i drugi, a u subotu 28. srpnja u Torpedu slijedi party elektroničke glazbe.

SAMO ŽENSKE GLAZBENICE I SAMO ŽENSKI NASTUPI

Novi glazbeni program – Ciklus Furioza – ovog ljeta u Rijeku dovodi sjajne ženske glazbenice. Riječane i Riječanke te njihove goste očekuje glazbena šetnja čije su postaje post-punk, goth, indie rock i techno. Njihova je poveznica ta da je riječ o glazbi koju stvaraju žene – glazbenice koje pomiču granice, izazivaju žanrove te grade nove, uzbudljive glazbene svjetove. Program već traje, no neka vas to ne zbuni jer do 25. kolovoza donosi još mnogo genijalnih ženskih glazbenih nastupa.

Calexico

KONCERT LJETA – CALEXICO

Distune promotion u suradnji s Rock Svirke i Coda Agency za 13. kolovoza najavljuje koncert proslavljenog američkog benda Calexico, čiju organizaciju podupire i EPK, kroz programski pravac Slatko i slano. Lokacija je ekskluzivna: prostor na samoj riječkoj Delti, na otvorenom, pa utoliko i veza s navedenim programskim pravcem EPK koji se bavi inovativnim promišljanjem urbanog prostora i reinvencijom prostora bivših industrijskih postrojenja.

Slavni američki alt country/indie rock bend Calexico ovom će prilikom promovirati svoj deveti studijski album “The Thread That Keeps Us” koji je krajem siječnja izdala diskografska kuća City Slang.

Do dana koncerta cijena je 160,00kn, a na dan koncerta ona iznosi 200,00kn. Prodajna mjesta su sustav Entrio, Dallas music shop Rijeka i Croatia records Rijeka.

KRAJ LJETA OBILJEŽITE OKUSIMA I MIRISIMA IZ CIJELOGA SVIJETA

Za sami kraj ljeta čeka vas nezaboravno gastro iskustvo – Festival glazbe i gastronomije Porto Etno koji pruža autentični doživljaj multikulturalnosti. Ritmovi, napjevi, okusi i mirisi različitih kultura svijeta u prvom vikendu rujna osvajaju novu lokaciju — Exportdrvo i pretvaraju Rijeku u centar svjetske kulture. Festival predstavlja atraktivne izvođače iz BiH, Makedonije, Mađarske, Somalije, Senegala, Italije, Meksika, Brazila, Slovenije i Hrvatske. Gastronomski program promiče kulinarsku raznolikost Rijeke i regije, ali i zanimljive egzotične kuhinje s indijskim, kenijskim, madagaskarskim i ostalim egzotičnim specijalitetima. Petak 7. rujna i subota 8. rujna, lokacija je Exportdrvo.

Porto Etno

Porto Etno

Porto Etno

Foto: Calexico, TZGR, rijeka2020.eu

Učitati još
Zatvori