Znamo što ćete raditi ovog ljeta: Istra

Znamo što ćete raditi ovog ljeta: Istra

Motovun

Istra je magična u svako godišnje doba. Kompaktna regija pružit će vam jednako zadovoljstvo u rano proljeće, kao i usred ljetne sezone, samo se aktivnosti mijenjaju. Biciklističke ture zamijenit će izležavanje na plažama, no gurmanski užici ostaju postojani tokom cijele godine. Vinarije, restorani, lokalni specijaliteti, tartufi na sve moguće načine – sve ih treba isprobati, isprepleteno s uživanjem uz more i prirodne ljepote.

U nastavku donosimo bucket list iskustava koja se moraju isprobati ovog ljeta…

Obilazimo šarmantne gradiće

U Istri se ne treba vezati samo za jedno mjesto – najbolje je sjesti u auto (ili na bicikl) te uz kratke izlete obići sve što vas zanima. Unutrašnjost će otkriti svoje čari, baš kao i šarmantna mjesta uz more. Motovun, Vodnjan, Grožnjan, Labin, Rovinj, Umag, Novigrad, Hum… svi skrivaju nešto posebno, vrijedno posjeta i kratke šetnje.

Grožnjan

Uživamo u najljepšim hotelima

Istra se zaista može pohvaliti nekim od najljepših hotela u Hrvatskoj. U nove se objekte ulaže kontinuirano stoga svake godine imamo priliku zaviriti (barem virtualno) u neko novo arhitektonsko ostvarenje. Trenutno s nestrpljenjem iščekujemo otvaranje Hotela Park koji će imati jednu od najboljih pozicija u Rovinju – s pogledom na stari grad i otočić sv. Katarine.

Hotel Park

Krećemo na gurmansku turu

Jedno je sigurno – u Istri se jako dobro jede. Namirnice svojstvene ovoj regiji mogu se degustirati na brojnim mjestima u paru s vrhunskim vinima, trebate samo otkriti vašeg favorita.

Restorani s Michelin preporukom

Otkako je svjetski poznati gastro vodič Michelin stigao u Hrvatsku, restorana s njegovom preporukom sve je više. Jedan se nalazi u Brtonigli i zahvaljujući platformi Priceless Croatia, vlasnici Mastercard® kartica u restoranu San Rocco mogu dobiti iskustvo koje uključuje večeru od 10 sljedova uparenih s 10 različitih vina i posjet vinskim podrumima.

San Rocco

Maslinovo ulje

Otkrijte zašto je istarsko maslinovo ulje među najboljima u svijetu uz posjet nagrađivanim proizvođačima u Vodnjanu. uz privatnu turu platforme Priceless Croatia, vlasnici Mastercard kartica imat će priliku doznati sve o proizvodnji maslinovog ulja te ga na licu mjesta i kušati zajedno s lokalnim zalogajima, a kao bonus isprobat će i jedini balsamico ocat proizveden u Istri.

Vino

Posjet Istri kao da se ne računa ako ne navratite u jednu od vinarija. Korisnici Mastercard kartica imaju priliku na poseban način doživjeti vinariju Trapan – upoznati vlasnika vinara Brunu Trapana te uz posebno spravljenu večeru kušati njegova hvaljena i nagrađivana vina.

San Servolo

Pivo

Craft pivovara San Servolo je uz svoje pogone izgradila hotel i restoran gdje možete uživati u odličnoj usluzi uz jako fino pivo. Posjetite li platformu Priceless Croatia otkrit ćete paket noćenja za dvoje u San Servolo hotelu uz obilazak pivovare i degustacije.

Tartufi

Još jedna stavka po kojoj je Istra poznata su tartufi. Platforma Priceless Croatia svim vlasnicima Mastercard kartica omogućuje da izbliza sudjeluju u potrazi tartufa te da ih kasnije kušaju u raskošnom obroku.

Zabavljamo se cijeli dan u Istralandiji

Aquapark Istralandia, najzabavniji vodeni park u Istri, nalazi se na obali najsjevernijeg dijela poluotoka Istre, u predivnom šumovitom okruženju u zaleđu grada Novigrada (5 km) i predstavlja savršen izbor za cjelodnevnu zabavu za čitavu obitelj.

Vodeni park se sastoji od 24 atrakcije, više od 1.6 kilometara vodenih cijevi i 20 tobogana različitih dimenzija, hidromasažnog bazena za odrasle na dva nivoa površine 900 kvadratnih metara, te posebno atraktivnog bazena s umjetnim valovima na površini od 2500 kvadratnih metara, što ga čini najvećim bazenom ove vrste na Sredozemlju. Najviši togoban je „Free fall“ 27 metara visine, a gosti željni zabave i adrenalina sigurno će doživjeti najbržu vožnju kroz „Space Rocket“ ili uživati u spustu s vizualnim i audio efektima kroz „Sea Hole“.

Uz platformu Priceless Croatia vlasnici Mastercard kartica od 1. do 23. rujna mogu ostvariti popust od 20% na ulaznicu.

Tražimo osvježenje u beach barovima

Ljeti nema boljeg odmora od dugog guštanja ispod suncobrana s finim koktelom u ruci. Cijelo područje uvale Lone u Rovinju, Mulini Beach plaža u sklopu koje se nalazi i nagrađen bar, te šetnica čiju arhitekturu potpisuje višestruko nagrađivan arhitektonski studio 3LHD, potpuno su obnovljeni 2014. godine i otada privlače uzdahe i pohvale svih prolaznika i gostiju.

Kupamo se do iznemoglosti

Neki će reći da Istra nije obdarena najljepšim plažama, no znalci imaju jako dobro isplaniranu rutu mjesta koja morate vidjeti. Rt Kamenjak svakako je jedan od njih – s njegovih stijena najbolje se skače. Oni u potrazi za čistim šljunčanim plažama navratit će u Rabac ili pak isprobati kako izgleda novouređena plaža ispred hotela Lone u Rovinju.

Gledamo gladijatore u Pulskoj Areni

Pulsku Arenu treba posjetiti u svakom slučaju, no obilazak će biti još bolji ako uz stručno vodstvo uspijete doznati sve o fascinantnom amfiteatru te se vratiti kroz povijest i vidjeti kako je arena izgledala za vrijeme gladijatora. Sve vam to omogućuje platforma Priceless Croatia ako ste vlasnik Mastercard kartice.

Globalna digitalna platforma Priceless Cities (www.priceless.com) nudi jedinstvena i ekskluzivna iskustva korisnicima Mastercard kartica u ukupno 42 destinacije te tako među putnicima iz 87 zemalja diljem svijeta promiče turističku ponudu brojnih svjetskih, a sad i hrvatskih odredišta. Osim turistima, iskustva su dostupna i domaćim stanovnicima, a mogućnosti koje nudi Priceless Croatia odnose se na gastronomske, kulturne i zabavne sadržaje koji omogućuju korisnicima da dožive zemlju na potpuno novi i jedinstveni način. Provjerite što sve možete raditi u svom gradu!

Foto: Dunja Rudman, Hotel Park, Istralandia, Priceless Croatia, San Servolo (Rajan Milošević/Koridor 27), San Rocco (Rajan Milošević/Koridor 27)

Učitati još
Zatvori