Naučite sami spravljati zdravu domaću čokoladu

Naučite sami spravljati zdravu
domaću čokoladu

ZeGeVege radionice

Jednostavni, domaći recepti za slatkiše često su najbolja varijanta za trenutke kada je želja za slatkim jaka i neobuzdana. A posebno su nam dragi oni kojima ne samo da utažujemo svoju želju, već donose sve dobre namirnice i stvari za naš organizam. Ne moramo vam posebno objašnjavati koliko nas je razveselio recept za domaću, zdravu čokoladu bez glutena, mlijeka, jaja i dodanih nezdravih bojila i masnoća. Recept za pripremu domaće čokolade moći ćete iz prve ruke naučiti na ZeGeVegeu gdje će se, između ostalog, održati radionica pravljenja čokolade. Ako vas veseli domaća priprema svakodnevnih namirnica, svakako ne propustite i radionicu pravljenja bademovog mlijeka. Detaljan raspored radionica možete saznati na zegevege.com.

Recept za domaću čokoladu

Mi vam donosimo recept za brzu pripremu domaće čokolade. Trebat će vam malo strpljenja, tri sastojka i jedna zdjela. A od vremena izdvojite 30 minuta svog vremena. To je osnova pripremi domaće čokolade, a ako želite slobodno dodajte vaniliju, orašaste plodove, sušeno voće – vaša mašta je granica koju zadaju okusni pupoljci. na kraju će vas dočekati baršunasta, kremasta tekstura koja se topi u ustima.

SASTOJCI:

1 šalica kakao maslac
3-5 žlica agavinog ili javorovog sirupa
1/2 šalice kakao praha

Za istančaniji okus možete dodati malo ekstrakta vanilije i koji prstohvat soli, no i bez tih dodataka čeka vas domaće čokoladno božanstvo.

PRIPREMA:

U posebnoj posudi na pari rastopite kakao maslac, dodajte kako prah i dodajte sirup. Topite ih konstantno miješajući nekoliko minuta dok se svi sastojci posve ne prožmu. Izlijte smjesu u pripremljene kalupe ili na papir za pečenje postavljen u pleh za pečenje. Ostavite da se ohladi i stisne. Dok se izlivena smjesa hladi i stišće na sobnoj temperaturi možete u nju utisnuti prepržene lješnjake, bademe, sušeno voće, chilli, gruba zrna soli i sl. Sve što vam padne na pamet, a da ste poželjeli u čokoladi. Kada se smjesa ohladi na sobnu temperaturu premjestite ju u zamrzivač na hlađenje. Hladiti se treba pola do sat vremena. Nakon toga slobodno uživajte u svojoj domaćoj, veganskoj i zdravoj čokoladi.

Inspirirajte se Instagram fotografijama food blogera za serviranje domaće čokolade.

A post shared by Patricia (@_andiwander_) on

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori