Najslađi kućni ljubimac je krzneno klupko – zečić Colin

Najslađi kućni ljubimac je krzneno
klupko – zečić Colin

Zec je preslatki glodavac kojeg mnogi rado imaju za kućnog ljubimca. Neophodna im je sloboda, što vrijedi imati na umu prije nego li se odlučite za novog malog člana obitelji. Jako vole društvo pa ćete se s njima većinu vremena morati zabavljati i maziti. Ako želite da vaš zec živi dugo i sretno, ova činjenica vrlo je bitna, jer od usamljenosti mogu i uginuti. Uživaju i u igranju s malom djecom, no ipak pripazite jer kada se osjećaju ugroženima, brane se zubićima. Na Instagramu smo pronašli preslatko krzneno klupko koje nas je odmah raznježilo. Zečić Colin prava je zvijezda, a na svom profilu broji tisuće ‘followersa’.

Zec kao kućni ljubimac

Pitome, drage, inteligentne i privržene životinjice najviše vole sijeno. Svakodnevno je poželjno da vaš zec uživa i u svježem povrću i voću, pa ćete mu tako moći ponuditi mrkvu, jabuke, listove brokule, kelj, blitvu, djetelinu, i peršin. Kako bi vaš zec bio njegovan potrebno ga je redovito četkati kako bi se skinula suvišna dlaka s obzirom na to da se svaka tri mjeseca pojačano linjaju. Vole da ih se mazi pa će vrijeme izvan kaveza uglavnom provoditi u vašem krilu. Pripazite da ih podižete nježno, jer su poprilično plahi, izbjegavajte ih hvatati za uši i stražnji dio vrata.  Ako vaš zec slobodno trčkara po vašem domu, obratite pažnju na kablove jer jako vole grickati.

Klupko sreće

Još jedna pet senzacija na društvenim mrežama zasigurno je zec Colin. Voli sve što vole i ostali zečevi, a vrijeme provodi u igri, maženju, grickanju i naravno, poziranju. Na svom Instagram profilu svakodnevno nasmijava publiku malim nepodopštinama i novim avanturama. Nedavno je proslavio i četvrti rođendan, a njegova vlasnica sve je ovjekovječila originalnim fotografijama koje su rezultirale brojnim pohvalama i čestitkama u komentarima. Krzneno klupko koje se voli maziti rado bismo čuvali barem jedno poslijepodne, a kako izgleda jedan sasvim običan dan u životu zeca Colina, pogledajte u nastavku.

Foto: Instagram

 

 

Učitati još
Zatvori