Brzi čokoladni mousse

Brzi čokoladni mousse

vanillacrunnch 1

@vanillacrunnch

Čokoladni mousse od dva sastojka

Za pripremu ovog brzog, jednostavnog, zdravog i veganskog deserta trebaju vam dva osnovna sastojka – 200 g gorke čokolade s visokim udjelom kakao ili u ‘očajnom’ trenutku čokolada za kuhanje, iscijeđena vodica iz konzerve slanutka od 400 g i, možda, začin po želji. No, krenimo redom. Ako do sada niste čuli za ‘aqua fabu’ sada ćemo vam otkriti koje divote krije ova tekućina, koju obično bacamo. ‘Aqua faba’ je tekućina u kojoj su se kuhale mahunarke, poput slanutka ili suhoga graha, a može se upotrijebiti u jelima gdje biste inače koristili bjelanjak. Možete je čak izmiksati i ispeći puslice od nje!

No, za početak krenimo s mousseom. Iscijedite slanutak i odvojite tekucinu u posudu za miksanje. Najvećom brzinom istucite tekućinu dok ne postane pjenasta kao istučeni bjelanjak. Spremite ju u hladnjak. Slanutak koji ste iscijedili iskoristite za brzinski hummus ili sličan namaz. No, ne morate ga odmah iskoristiti. Ocijeđen slobodno može još dan dva ‘preživjeti’ u hladnjaku dok od njega ne napravite omiljeni namaz. Na srednje slaboj vatri rastopite čokoladu te ju lagano miješajući pomalo ohladite. Miješajte ju pazeći da se ne stvrdne. Kada prestane biti vrela u čokoladu umiješajte istučenu aqua fabu. Ulijete smjesu u posudice te stavite na hlađenje kako bi se smjesa stisla i dobila tu neodoljivu mousse teksturu.

vanillacrunnch 3

@vanillacrunnch

Provjerite smjesu nakon minimalno pola sata, začinite s malo čilija, usitnjenih oraha, badema ili indijskih oraščića, vanilije i cimeta… Vaš veganski mousse je spreman za serviranje, a inspiraciju potražite u slikama!

cafedelites 4

@cafedelites

cafedelites 3

@cafedelites

cafedelites 2

@cafedelites

cafedelites 1

@cafedelites

anu.mggk 3

@anu.mggk

anu.mggk 1

@anu.mggk

Učitati još
Zatvori