Završila je međunarodna konferencija Brendiranje kulture

Završila je međunarodna
konferencija Brendiranje kulture

U riječkom Art-Kinu održan je program zadnjeg dana međunarodne konferencije “Brendiranje kulture” koju organizira Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture u partnerstvu sa Sveučilištem u Rijeci. Konferencija je obradila brojne teme brendiranja kulture i kulturnog turizma, ugostila više od 30 domaćih i stranih stručnjaka, a u tri dana je održano više od petnaest predavanja uz četiri radionice i četiri panel rasprave.

Zadnji dan konferencije počeo je uvodnim predavanjem poznatog nizozemskog marketinškog stručnjaka Erika Kesselsa, kreativng direktora agencije KesselsKramer koja je radila na brendiranju brojnih muzeja, kulturnih događanja, gradova i pokrajina. Kessels je po prvi puta gostovao u Hrvatskoj, a tijekom svog predavanja prezentirao je brojne primjere dobrog brendiranja. Na panel raspravi o ulozi medija u brendiranju kulture sudjelovali su Patricia Kiš, novinarka kulturne redakcije Jutarnjeg lista, Vlatka Kolarević, urednica programskog kanala HTV3 na Hrvatskoj Radio televiziji, Davor Mandić, novinar kulturne redakcije Novog lista i Tena Razumović Žmara, urednica kulture portala Journal.hr.

Predavanja su u Art-kinu održali dizajnerski dvojac Šesnić&Turković, koji su predstavili projekt kreiranja vizualnog identiteta Muzeja Meštrović, o brendiranju Tvrđave Šibenik govorila je Vera Jegović Bolanča, predavanje o utjecaju Špancirfesta na brendiranje grada Varaždina održala je Jelena Toth iz Turističke zajednice grada Varaždina, o utjecaju Dubrovačkih ljetnih igara na brendiranje grada Dubrovnika govorile su Karla Labaš i Paula Brajević, a Riječki karneval i njegovu vezu s Rijekom predstavio je Dominik Damiš iz Turističke zajednice Grada Rijeke.

Izložba plakata s logotipima prepoznatljivih hrvatskih kulturnih proizvoda popratni je program međunarodne konferencije Brendiranje kulture, a može se pogledati još samo danas, 02. ožujka u RiHubu (Ul. Ivana Grohovca 1/a).  Izložba se sastoji od 12 logotipa prepoznatljivih hrvatskih institucija, festivala, muzeja i organizacija: Ri Rock festival, Art-kino, Animafest Zagreb, Muzej prekinutih veza, Muzej Apoksiomena, Goulash Disko festival, Studentski kulturni centar Rijeka, Jazz Time festival, Kazalište slijepih i slabovidnih Novi život, Ansambl Lado, Pozitivan ritam i Hrvatska Radiotelevizija.

 

Učitati još
Zatvori