Zavirite u Oranž wine bar i restoran

Prije godinu i pol dana, u samom centru grada, u nastavku poznatog zagrebačkog bistroa Oranž, otvoren je Oranž Wine bar. Zamisao vlasnika bila je ponuditi ljubiteljima finih vina, šampanjaca i pjenušaca vrhunsku paletu domaćih i stranih etiketa. Uz to ponuda je, naravno, sadržavala i primjeren menu, pa se tako uz dobru čašicu moglo konzumirati različite “male zalogaje” u stilu tradicionalnih španjolskih tapasa ili pak bogate plate od više vrsta pršuta i sireva.

Oranž wine bar i restoran

S vremenom se, međutim, pokazala potreba za proširenjem kako vinske karte tako i jelovnika, pa se menu razvijao od jednostavne “meze” do probranih kuhanih jela i delikatesa. Danas ponuda wine bara uključuje cjelovit menu, od hladnih i toplih predjela, dnevnih juha i variva, ribljih i mesnih jela te ukusnih svježih salata.

Neki od specijaliteta kuće obuhvaćaju tatarski biftek, svježi mladi sir burratu, paštetu od gusje jetre, tagliattu od ramsteka, odrezak od tune, file od brancina ili lososa s više vrsta priloga i slično. Ako ste pak ljubitelj mesnih plata nude se španjolske suhe kobasice chorizo i lomo, španjolski pršut jamon ili jednako dobar domaći dalmatinski. Juhe i variva se mjenjaju sezonski, a za one u žurbi nude se brzinska jela poput Club sendviča, bruschetta ili proljetnih rolica.

Oranž wine bar i restoran

Uz svako od jela osoblje će vam ponuditi prateće piće, a možete birati između otprilike stotinjak etiketa koliko ih uvijek ima u ponudi. Prostor je uređivala zagrebačka arhitektica Mirta Đaković, a ideja je bila stvoriti ugodan prostor koji spaja rustikalni i industrijski dizajn s toplim tonovima i prirodnim materijalima.

Najupečatljiviji dio prostora je zid s vinima zamišljen kao svojevrsni metalno-drveni “vinski mural”, a u centralnom dijelu wine bara nalazi se vitrina gdje su izložena neka od ‘brzih’ jela koja možete po želji kombinirati. Sve se priprema po narudžbi, svježe i brzo pa je idealno za one koji nemaju puno vremena za formalno objedovanje.

Oranž wine bar i restoran

Ukoliko volite dugo uživati u vrhunskoj hrani i piću osim unutrašnjeg dijela na raspolaganju vam je i terasa, otvorena uglavnom tijekom čitave godine. Prostor na najfrekventnijem dijelu grada, između Ilice i Cvjetnog trga, radi 356 dana u godini, a moguće ga je i rezervirati za privatne proslave.

Oranž wine bar i restoran

Oranž wine bar i restoran

Oranž wine bar i restoran

Oranž bistro & Oranž wine bar
(Ilica 7, Zagreb)

Foto: Rajna Raguž (RRVizual)

0