Zanimljivi tematski Instagram profili

Većina nas navikla je na Instagramu dijeliti svoje svakodnevne trenutke i dogodovštine, ne razmišljajući previše o jednoj temi koja se provlači kroz sve fotografije. Iako takva spontanost ima svoje čari, ovog puta donosimo vam nekoliko profila čije objave veže jedan element svaki put predstavljen na nov i uzbudljiv način.

Omar Z. Robles bavi se dokumentarnom fotografijom i foto novinarstvom, a na svom profilu @omarzrobles objavljuje fotografije plesača i plesačica. Svoje modele smješta na gradske ulice umjesto na pozornicu, predstavljajući ples kao prirodan pokret, baš poput hoda. Na njegovim fotografijama plesači se stapaju s pozadinom, a dinamika njihovih pokreta sastavlja se s kompozicijom okoline čineći svaki kadar zanimljivim na svoj način.

Ljubiteljima putovanja svidjet će se profil fotografa Alexa Strohla, @alexstrohl. Umjesto turističkih i kulturnih znamenitosti, ovaj avanturist u prvi plan stavlja prirodu i pejzaže, a ono što se najviše ističe svakako su kadrovi veličanstvenih planina, jezera i rijeka. Ljudi se na njegovim fotografijama pojavljuju kao sporedni promatrači u prolazu čija veličina je nemjerljiva s njihovom okolinom. Gledajući ove fotke, i mi se poželimo uputiti na neko pomalo osamljeno i neistraženo odredište.

Instagram je preplavljen modnim fotografijama, a profil @flatlays igra se upravo tom idejom. Radi se o fotografijama raznih svakodnevnih predmeta posloženih na ravnoj podlozi i slikanih iz ptičje perspektive. Na ovaj način trendseterice najčešće pokazuju pripremljene odjevne kombinacije ili modne dodatke i ostale neizostavne potrepštine, a neki od nas zasigurno su tako poslikali obrok u omiljenom restoranu.

Foto: Instagram

0