Zamislite ručak uz ovaj pogled na more

Postaje sve jasnije da Lošinj krije brojne još neotkrivene tajne. Uz otvaranje novih hotela polako se pretvara u luksuznu destinaciju koja će itekako privlačiti turiste kojima će se posebno svidjeti sva autohtona mjesta na koja će naići. Jedno od njih je i simpatičan Bora Bar u uvali Rovenska, koji smješten na rivi, osim odličnih jela nudi opuštenu atmosferu i prekrasan pogled na more.

borabar8

Bora Bar Trattoria & Tartuferia, što je službeno ime ovog restorana otvorenog 2006. godine, nudi domaću kuhinju baziranu na dnevno svježoj pasti u kombinaciji s lokalnim namirnicama, najboljem što se može uloviti u Jadranskom moru, tartufima koji stižu iz Istre, mesnim jelima, začinima ubranim na otoku… Sve to popraćeno finom kapljicom, domaćim desertima ili domaćim likerima Limuncellom i Kremoncellom. Za njih je, kao i za jelovnik, zadužen chef Marco Sasso.

borabar1

Šareni drveni stolovi stvaraju lijep prizor i domaću, ugodnu atmosferu, što još dodatno potiče na uživanje u trenutku. Svi daleko od mora izgubit će se u mislima pri pogledu na ove fotografije, a to vas možda inspirira da ‘skoknete’ do obale prije nego što stigne jesen.

borabar4

borabar5

borabar3

borabar7

borabar6

Foto: Bora Bar

0