Zaljubite se u ombre smoothie

Zaljubite se u ombre smoothie

ombresmoothie7

Otkako je smoothie postao svjetski omiljen izbor za doručak, polako su se počele pojavljivati i njegove varijacije – smoothie bowl, smoothie cup, a među posljednjima na blogersku foodie scenu stigao je ombre smoothie. Možda i najfotogeničniji od svih, iz jednog pogleda sasvim je jasno zašto svaka fotografija ovog pića na Instagramu postaje instant hit.

ombresmoothie11

Možda najuspješnija blogerica koja je svoje ombre smoothieje dovela do savršenstva je Alison Grisé Wu, inače stilistica hrane. Alison kreira prava mala remek-djela unutar visokih čaša, energentske i vitaminske bombe u kojima bi rado uživali svakog jutra kad bi imali dovoljno vremena da ih pripremimo. Naime, kako Alison piše na svom blogu, slaganje ombre smoothieja nije laka stvar – zahtijeva savršenu strukturu svakog sloja i njihovo pomno slaganje. No rezultat je savršen, a njoj je donio popularnost i tisuće followera!

ombresmoothie2

Ombre smoothie svoje je ime dobio po slaganju slojeva u gradirajućim nijansama boja. Ovisno o sastojcima, možete kreirati oko 5 slojeva, krenuvši od najsvjetlije nijanse prema najtamnijoj ili obrnuto. Najvažnije je stvoriti gustu smjesu kako se slojevi boja i okusa ne bi prelijevali jedan u drugi, a to se prvenstveno postiže prethodno zamrznutim voćem, a zatim sastojcima kao što su chia sjemenke, kokos, čvrsti jogurt, miksanjem većih količina voća i slično. Svaki je smoothie otvoreni eksperiment i zabava u kuhinji dok se ne postignu savršene gustoća i boja.

ombresmoothie6

Boja pak nastaje pomnim planiranjem količine određenog sastojka u svakom sloju. Primjerice, ombre smoothie u ružičasto-ljubičastim nijansama ovisiti će o količini jagoda, borovnica i kupina u svakom sloju. Za dodatnu boju u tom slučaju može poslužiti açai prah, ali i drugi superfood prahovi kao što je spirulina ili matcha čaj ako ciljate na neku drugu nijansu. Ombre smoothieji su, kako ih vidi Alison Wu, igra blenderom – slaganje boja i slojeva dok se ne pogode baš prava nijansa i konzistencija.

ombresmoothie10

Nakon usavršavanja lako je slojeve slagati jedne na druge, a na kraju krajeva, ne moraju ni svi zadovoljavati ombre efekt već kombinirati neke druge komplementarne boje. Za one koji u kreacijama uspiju i žele fotografirati svoj uradak prije nego što se zagrije, preporučuje se stavljanje ombre smoothieja u zamrzivač na par minuta kako bi se mogao uloviti savršen kadar bez topljenja. Oni koje to ne zanima samo moraju zgrabiti žlicu i zaroniti u svoj savršeno kremasti doručak. Isprobajte!

ombresmoothie3

ombresmoothie

Foto: @alison__wu

Učitati još
Zatvori