Zagrebački Zoo sutra slavi 92. rođendan

Zagrebački Zoo sutra slavi 92. rođendan

zebra-maksimirska-08082016-1

U subotu, 10. lipnja, slave se 92. rođendan Zoološkog vrta grada Zagreba i 1. rođendan lavića Tume i Uzuri! Tom prilikom je organiziran rođendanski program za posjetitelje koji će trajati od 11 do 18 sati.

Rođendansko slavlje

Rođendansko slavlje počinje u 11 sati posluživanjem torte obitelji lavova te uručivanjem posebnog rođendanskog dara njezinim najmlađim članovima, dok će svi posjetitelji velikom tortom biti počašćeni na Zebrinom trgu. S obzirom na to da je u subotu ‘lavovski’ rođendan – građane očekuje bogat edukativno-zabavni program o lavovima i afričkoj savani. Lavlja nastamba u subotu će se pretvoriti u mali edukacijski centar. Posjetitelji će tamo zahvaljujući preparatima vezanima uz lavove moći upoznati biologiju te život lavova u divljini. Poseban model predstavljat će hranidbeni lanac te dinamiku ekosustava savane. Koje životinje s lavovima dijele životni prostor, posjetitelji će moći doznati na Zebrinom trgu. Tamo će moći ostaviti i rođendanske čestitke zagrebačkim lavićima. Kreativci će se moći uključiti u radionicu izrade lavljih ušiju i repa, a za razgibavanje se priprema poligon Lavlja avantura. U Afričkom selu djecu očekuju predstave mađioničara te bubnjarske radionice, a kraj Ribareva mosta oslikavanje lica u motive afričkih životinja. Dobro raspoloženje dodatno će začiniti razigrane maskote.

Humanitarna akcija

Rođendan lavića imat će i humanitarnu notu. U sklopu akcije „Afrika – Možemo zajedno“ Dejana Nemčića u suvenirnici Vrta postavljena je kutijica u koju posjetitelji mogu ubaciti novac za liječenje afričke djece od malarije. Jedan lijek stoji pet kuna.

16665285_10154317102732335_2504682219347171532_o

Devedeset i drugi rođendan Zoološki vrt grada Zagreba slavi pomlađena lica. Naime, prvi je to rođendan Vrta nakon dovršetka prve faze modernizacije u sklopu koje je izgrađeno deset, a obnovljeno devet objekata. Zahvaljujući tome Zoološki je vrt stekao još bolje uvjete za obavljanje svojih zadaća: znanstveno-istraživački rad, zaštitu ugroženih vrsta te edukaciju o životinjskom svijetu i njegovoj povezanosti s čovjekom.

Više informacija o rođendanskom slavlju i edukativnom dijelu programa te zabavnom dijelu za najmlađe možete saznati na zoo.hr.

Foto: Lice grada, Zoo.hr

 

Učitati još
Zatvori