Predstavljen prvi autohtoni zagrebački gastro projekt

Predstavljen prvi autohtoni
zagrebački gastro projekt

Cooking Croatia

Uz mirise „stare“ zagrebačke kuhinje i zaboravljene recepte iz kuharica naših baka, jučer je u kultnom klubu Papica predstavljen prvi gastronomski projekt u Gradu Zagrebu koji omogućava posjetiteljima da dožive običaje i prezentaciju autohtonog zagrebačkog stola. U atmosferi građanskog stana s početka 20. stoljeća, projekt Cooking Croatia predstavio je vodeći domaći gastronomski stručnjak, komentator i prijatelj zagrebačke kuhinje, Zlatko Gall, dok su u pripremi jela na koje smo već pomalo zaboravili, sudjelovali Ivica PropadaloDubravko ŠimencDaniela Trbović te Boris Banović.

cooking croatia slider

Projekt Cooking Croatia prvi je projekt koji omogućava posjetiteljima da dožive običaje i prezentaciju građanskog zagrebačkog stola, a ideja o projektu nastala je kroz druženje i razmjenu recepata te razgovore s malim proizvođačima i obiteljskim gospodarstvima. Zahvaljujući dugom radnom iskustvu u turizmu idejne začetnice i osnivačice projekta, gospođe Željke Stošić te znanju u procesima brendiranja turističkih destinacija, nastao je jedinstvenom projekt s nacionalnom platformom.

Cooking Croatia_Dolac_image 2

Cooking Croatia_Dolac_image 1

Cooking Croatia_kuhinja_image 2

Polaznici Cooking Croatia projekta svoj dan započinju kupovinom namirnica na živopisnom zagrebačkom Dolcu, gdje uz pomoć gospođe Željke, odabiru svježe sezonske namirnice dostupne na tezgama zagrebačkih kumica. Što će se krčkati u loncu, dogovara se na kavici nakon koje se odlazi na sajam antikviteta na popularan Britanac. Jednom kada se otvore vrata na adresi Vladimira Nazora 2, gosti postaju glavni kuhari.

Klub Papica_Vladimira Nazora 2

Klub Papica

Po završetku kuhanja, umorni i sretni, kušaju pripremljene tradicionalne zagrebačke delicije, a na kraju kući odlaze s diplomom o položenom tečaju Cooking Croatia by Papica. Više informacija o projektu Cooking Croatia te raspored slobodnih termina, moguće je provjeriti na www.cookingcroatia.com.

Predstavljanje projekta Cooking Croatia_interijer kluba Papica

Klub Papica

Ozana Vrsić

Ozana Vrsić

Domagoj Jakopović Ribafish i Zlatko Gall

Domagoj Jakopović Ribafish i Zlatko Gall

Dubravko Šimenc, Daniela Trbović, Željka Stošić, Zlatko Gall

Dubravko Šimenc, Daniela Trbović, Željka Stošić i Zlatko Gall u pripremi ajngemahtec

Zlatko Gall, Domagoj Jakopović Ribafish, Željka Stošić

Zlatko Gall, Domagoj Jakopović Ribafish i Željka Stošić

Boris Banović, Željka Stošić

Boris Banović i Željka Stošić

Foto: PR

Učitati još
Zatvori