Evo što vas očekuje u Zagrebu sljedećih dana

zagreb-1

Ove subote, 1. listopada Zagreb će od 16 sati ponovno biti dio svjetske priče u sklopu projekta Bijela noć (Nuit Blanche) koja će ujediniti raznovrsne umjetničke intervencije i kulturna događanja te obogatiti turističku ponudu. U manifestaciji sudjeluju brojne kulturne ustanove i institucije koje su za tu priliku osmislile prigodne programe koji će trajati do 01 sat.

bijela noc u zagrebu

Tako će na čak 18 lokacija u našem gradu, svoje programe predstaviti Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, Francuski institut, Muzej za umjetnost i obrt, Tehnički muzej Nikola Tesla, Galerija Klovićevi dvori, Etnografski muzej, Lauba-Kuća za umjetnost i ljude, a uključeni su i Art park, Vintage festival, HAVC, Festival eksperimentalnog filma, Mozgaonica, Pogon Jedinstvo, BuntArt i Turistička zajednica grada Zagreba.

HNK

HNK

Ulazak na sve programe je besplatan, a u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, svi programi na otvorenom se otkazuju, a detalje možete osim na web stranici pratiti i na Facebook stranici.

 

Ove subote također navratite u Muzej za umjetnost i obrt i od 16 sati vas čekaju razni programi, vodstva i radionice. Planirano je vodstvo kroz izložbu Bachrach & Krištofić: dizajn & fotografija i to od 17 do  19 sati, a u pauzi između dva vodstva obiđete izložbu HDD-a, također uz vodstvo, kao i izložbu Ruska fotografija.

Untitled_0067

Drugo izdanje Vintage Zagreb Festivala počet će ove subote, 1. listopada i trajat će punih tjedan dana, do 8. listopada i to na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Vintage Zagreb Festival jedinstveni je spoj 1940-ih, 50-ih i 60-ih godina, vremena najljepših retro izdanja muzike, mode, filma, umjetnosti, plesa i dizajna. Na glavnom gradskom trgu dočekat će vas niz umjetnika, izlagača i izvođača koji njeguju stil i oživljavaju te zlatne godine prošlog stoljeća te će svojim nastupima proslaviti sve popularniju retro, vintage i pin up kulturu.

CRY BABYJOHNNY DEPPTRACI LORDS/CRY BABY 05.jpg

Tjedan dana nakon Nuit Blache, 6. listopada, održat će se pop up izložba Dvorišta i haustori, na adresi Ilica 202 od 19 sati. Zanimljivost ove izložbe jest prikazivanje konceptualnog foto projekta s fotografijama dvorišta i haustora fotografiranih po cijelome svijetu iznutra ili samo s vanjske strane. Autori izložbe su Goran Kerić i Stela Horvat.

ZBOG TEBE Paraminski Jurkas 3

Leona Paraminski i Anđelo Jurkas

Hrvatski film Anđela Jurkasa koji nas je oduševio ovo ljeto – Zbog Tebe bit će prikazan u sklopu manifestacije Noć hrvatskog filma u petak 07. listopada. Dokm čekamo regularne projekcije u kinima diljem Lijepe Naše, ovo je odlična prilika za pogledati jedno domaće filmsko iznenađenje.

zbog tebe slider fejs

Leona Paraminski i Anđelo Jurkas

0