Slatki sendvič koji spaja sladoled i macaronse

Slatki sendvič koji spaja
sladoled i macaronse

yolkin-6

Ljeto je došlo i sladoled je stalno na meniju. Došao je trenutak kada se uz klasična izdanja ove ljetne slastice istražuju i svi drugi načini na koji se sladoled može kombinirati – sladoledni taco, sladoled na štapiću u pjenušcu, a što kažete na sladoledni sendvič?

yolkin-2

I to ne bilo kakav. Navikli smo da se sladoled stavlja između dva keksa ili mekanija biskvita, ali postoji još jedno odlično rješenje – sladoled unutar popularne francuske slastice macaronsa.

U tom se slučaju macaron izrađuje u malo većim dimenzijama, a umjesto slatkih kremastih punjenja koja se klasično koriste, između dvije polovice stoji sladoled s okusom. Mljac! Slatki mali šareni sendviči izrađuju se u slastičarnicama diljem svijeta, ali smo zamijetili jednu u Londonu.

yolkin-4

Slastičarnica Yolkin

Mala slastičarnica postavlja i svoj štand ovog ljeta na Covent Gardenu što će samo dodatno privlačiti turiste. Voli kombinirati različite okuse za raznobojne kreacije, kremasti sladoled i hrskavi macaronsi zaista su kreativni. Dobivaju infuzije čajevima, rekreiraju se fini i poznati kolači, dodaju preljevi i mrvice, a svaki se tjedan mijenja ponuda.

yolkin-3

Yolkin možete pratiti na Instagramu, a ako ste vješti u pripremi macaronsa možete pokušati ovo smisliti i kod kuće. Ispecite malo veće “poklopce” od slatkih bjelanjaka, umetnite kuglicu sladoleda, dodatno zamrznite i imate savršen desert za vrućine. Jedna kućna varijanta je i na ovom blogu.

Yolkin

Foto: @yolkinmacice Instagram

 

Učitati još
Zatvori