Prva konferencija u Hrvatskoj na temu žena i investiranja

Prva konferencija u Hrvatskoj na
temu žena i investiranja

women-invest-c

U organizaciji Instituta za razvoj ženskog poduzetništva i vodstva Adria, a s ciljem motiviranja, poticanja i educiranja poslovnih žena u Hrvatskoj kako bi počele investirati, održava se prva konferencija o ženskom ulaganju u Hrvatskoj, Women Invest. Konferencija je namijenjena svim ženama koje nemaju iskustva s investiranjem, ali su spremne na nove izazove. Jedna od najmoćnijih žena Wall Streeta, Sallie Crawcheck, proglasila je 2017. godinom financijskog feminizma i dok investitorice u svijetu već cijelo desetljeće postižu bolje rezultate od muškaraca, što dokazuje istraživanje investitorske kuće Fidelity, žene u Hrvatskoj svoj potencijal trebaju tek osvijestiti.

Konferenciju Women Invest inicirala je i osmislila Antonija Horak, osnivačica edukativno tehnološke start up tvrtke TutoTod, a projekt financira Veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu. Antonija je potrebu za ovakvom konferencijom prepoznala dok je kao jedina predstavnica Hrvatske prošle godine boravila u SAD-u u sklopu inicijative Young Transatlantic Innovative Leaders Initiative.

womeninvest1

Glavna gošća konferencije je Tracy Gray, osnivačica i direktorica venture capital tvrtke The 22 Capital Group sa sjedištem u Los Angelesu, te pokretačica inicijative We Are Enough čija je misija omogućiti lakši pristup kapitalu poduzetnicama i educirati žene kako i zašto investirati u tvrtke u ženskom vlasništvu. L.A. BIZ je 2016. proglasio Gray jednom od 50 najutjecajnijih poslovnih žena u Los Angelesu. Osim Tracy Gray, na konferenciji će govoriti i neke istaknute žene hrvatske poslovne scene, kao što su: Ivana Šoljan, Renata Brkić, Tatjana Zabasu i druge, a konferenciju će otvoriti Veleposlanstvo SAD-a u Hrvatskoj.

U drugom dijelu konferencije poduzetnice će imati priliku predstaviti svoje projekte kroz 3-minutni pitch, dok će potencijalne investitorice u isto vrijeme dobiti uvid u zanimljive projekte i, nadamo se, ostvariti svoju prvu investiciju.  Osim što će za vaš projekt čuti veliki broj ljudi, pobjednicu pitching natjecanja čekaju i nagrade – 1 na 1 mentoring s Tracy Gray i novčana nagrada. Naime, natjecanje će imati i crowdfunding element koji će svim gošćama omogućiti stati u ulogu investitora. Partneri i sponzori konferencije su U.S. Embassy Zagreb, Institut za razvoj ženskog poduzetništva i vodstva Adria, HUB385, dizajn studio Jedan šest, marketinška i PR agencija Alert, Women in Adria, PPD Hrvatska i Print grupa.

Više detalja možete pronaći na službenoj stranici konferencije www.womeninvest.com.hr, a program konferencije na womeninvest.com.hr/#program.

Učitati još
Zatvori