Održiva britvica brenda Wilkinson Sword donosi važnu revoluciju u brijanju

Održiva britvica brenda Wilkinson Sword
donosi važnu revoluciju u brijanju

Ekološka svijest posljednjih godina djeluje poput pravog plimnog vala koji ispire sve naše sigurnosti i pozitivno potresa naše navike. U vrijeme kad ljudi propitkuju utjecaj čak i svojih najmanjih postupaka na planet, svi se slažemo da smo prilično nevoljni u svemu s oznakom “za jednokratnu upotrebu.” Riječ koja neizbježno dovodi u pitanje kad proaktivni potrošači žele sve preokrenuti i potražiti višegodišnju i čišću robu.

Također, plastične vrećice, plastični pribor za jelo i tanjuri, plastični štapići za uši… već smo počeli prelaziti na njihove razumnije i ekološki održivije alternative. Razvija se svijest o spašavanju života koja potiče tvrtke da iz korijena promjene svoje poslovanje kako bi odgovorile na imperativ stvaranja zelenijeg svijeta.

Od svog osnutka 1772. godine, Wilkinson Sword se neprestano prilagođavao kako bi s jednakom brigom i pažnjom ispunio očekivanja svijeta koji se neprestano mijenja. Inovativne prirode, danas se Wilkinson Sword očito ističe nudeći svoj prvi jednokratni brijač sa strogo kontroliranim utjecajem na okoliš. Uz Xtreme 3 Eco Green, Wilkinson Sword predan je ambicioznom pristupu društveno odgovornom poslovanju i u potpunosti priznaje svoju spremnost da radi na odgovornijem brijanju. 

Tu više nije riječ o obećanjima već konkretnim postupcima – drška novog brijača izrađena je od 95% reciklirane plastike i sama se može ponovno reciklirati. Na kraju uporabe dovoljno je odvojiti oštrice s drške kako bi joj se pružio novi život.

Usput se nije žtrvovala kvaliteta jer njegove 3 fleksibilne oštrice kao i dosad jamče ugodno i izrazito precizno brijanje prilagođavajući se svim konturama lica. 

Naravno, ovaj je projekt dio globalnog trenda nakon kojeg je Wilkinson Sword prihvatio nove izazove i u pogledu pakiranja. Kao rezultat ovog razmišljanja i želje da se poljuljaju ustaljene industrijske prakse, dolazi do pomaka prema odgovornijoj ambalaži koju predstavlja prelazak na karton izrađen od više od 90% recikliranog papira, inovacija u odjelu za brijanje za jednokratnu upotrebu. Također, potonji ima oznaku FSC certifikata, što potvrđuje njegovo odgovorno nabavljanje, ali i karakteristike koje se mogu reciklirati, kao što je potrebno za projekt pokrenut u znaku održivosti. S Xtreme 3 Eco Green, engleski brend okreće stranicu svoje povijesti, čineći prvi korak ka etičnijem brijanju. 

Foto: PR

Učitati još
Zatvori