Veliki street art festival u Vukovaru

vukovar post

Šestu godinu za redom, 11. lipnja, održat će se popularni i sada već tradicionalni Vukovar Street Art 6 – ulični festival koji spaja natjecanje u ektremnim sportovima (skate, inline, bmx) i uličnu umjetnost – graffite! Ovo šesto izdanje s najviše je sadržaja, poprilično opsežnim i velikim fondom nagrada, većim graffiti line up-om, štandovima, izložbama, nekim novim spravama i bogatijim glazbenim dijelom.

vukovar 1

Dnevni program rezerviran je za sportska natjecanja i crtanju graffita. Ove godine dolaze sedam writera, svaki stilski posve različit – Rebus, Quik16, Moler, Wasko, Smaomao, Skel i Fosil. No, osim njih i njihovih dnevnih akcija, novost je ove godine da sve posjetitelje očekuju u tri izložbe: ‘Vukovar Street Art Trough Time’ – izložba fotografija kroz 5 godina rada i natjecanja na Vukovar Street Artu, ‘Artbeat’ – već godinama prepoznata internacionalna izložba stikera ilitiga naljepnica koja okuplja stotinjak umjetnika iz cijelog svijeta. Moći ćete vidjeti različite načine, dizajn i maštu samih umjetnika i na kraju treća izložba ‘ArtMix’ – različiti radovi, različtih umjetnika, različite tehnike na različitim medijima. Radi se o fotografijama, platnima, crtežima, odjeći, skulpturama i ostalim zanimljivim radovima. Riječ je o raznim udrugama, umjetnicima koji već godinama blisko surađuju sa ekipom VSA.

Osim crtanja i izložbi, na festivalu posjetitelji mogu pogledati, no i kupiti radove, stickere, nakit ili odjeću kreativaca Antifolk Community – AFC BrandActing Like A ChildElastic.heartQuik SikstinDMT waste art i [ L C C ]]].

Ove godine vas za after party očekuje jedan od najboljih festivala elektronske glazbe VuBass OpenAir fest i to u obližnjoj šumi! Sve detalje festivala, zabavnog, umjetničkog i sportskog programa možete saznati na vukovar.street.art.

Foto: Facebook

0