Simpsoni, Tanya Golesic i Vuk s Wall Streeta oduševili publiku 16. Weekend Media Festivala
Simpsoni, Tanya Golesic i Vuk s Wall Streeta oduševili publiku 16. Weekend Media Festivala

Simpsoni, Tanya Golesic i Vuk s Wall Streeta oduševili publiku 16. Weekend Media Festivala

Dvorane popunjene do posljednjeg mjesta, atraktivni predavači i panelisti iz petnaest zemalja svijeta i zaljubljenici u Weekend atmosferu i najbolji festivalski program obilježavaju vikend u Rovinju i 16. izdanje Weekend Media Festivala pod generalnim pokroviteljstvom Adris grupe. O temama iz područja kreativnog biznisa, medija, umjetne inteligencije, marketinga i društvenih mreža još se danas razgovara u prostoru stare Tvornice duhana gdje se nalaze odgovori na goruća pitanja i trendove suvremenog poslovanja, kao i već osigurana zabava na najboljem Weekendu u godini.

Grše_Marko Lopac

Vuk s Wall Streeta oduševio publiku

Publiku je tako oduševio originalni Vuk s Wall Streeta, Jordan Belfort, koji se javio video vezom iz Miamija i odgovarao na pitanja može li se prodaja naučiti i kako prihvatiti neizbježne pogreške u biznisu. Sav uspjeh počinje onime što imate u svojoj glavi. Bitno je kako upravljate svojim emocionalnim stanjem i kako se tjerate da budete najbolja verzija sebe, poručio je Belfort.

Jordan Belfort_Matija Habljak, PIXSELL

Zanimljiva predavanja

Sasvim drugi pogled na svijet omogućilo je jedinstveno predavanje ratnog fotografa – Jana Grarupa, čiji rad obuhvaća desetljeća iskustva u fotografiranju ratnih okruženja i prirodnih katastrofa. Grarup smatra da je fotonovinarstvo jedno od najmoćnijih alata za prenošenje dramatičnih priča svijetu, kao i da kvalitetno ratno novinarstvo ne bi trebalo davati odgovore već poticati ljude da postavljaju pitanja. Uvid u svoj poslovni put dala nam je i kraljica u svijetu luksuzne mode – Tanya Golesic, koja je u razgovoru s Jelenom Veljačom na panelu Rules of the luxury market objasnila na koje je sve prepreke nailazila na poslovnom putu i kako se gradi luksuzan modni brand u svijetu koji se brzo mijenja. Ako ne voliš promjene, modna industrija nije za tebe, zaključila je Golesic.

Jan Grarup_Matija Habljak, PIXSELL
Tanya Golesic_Emica Elvedji, PIXSELL

Inspirativno predavanje Aljoše Bagole, bivšeg kreativnog direktora i priznatog stručnjaka za osobni razvoj podsjetilo je publiku da nas današnja tehnologija često stavlja u situaciju da moramo biti uvijek dostupni na svojim mobilnim uređajima, a poruke i pozivi često započinju isprikama jer nismo bili dostupni odmah što je ostavilo publiku s pitanjem – moramo li biti toliko ovisni o mobitelima?

Aljosa Bagola_Kristina Stedul Fabac, PIXSELL

FINTECH teme

Weekend nastavlja niz dobrog raspoloženja i donosi nove aktualne teme. Subota je počela FINTECH temom na panelu FINTECH – future of banking na kojem su Maximilian Tayenthal, potpredsjednik uprave i operativni direktor N26 AG, Hrvoje Ćosić, CEO Aircasha i Boris Vujčić, guverner Hrvatske narodne banke pod moderatorskom palicom dekana ZŠEM-a Mate Njavre otkrili što misle o daljnjem razvoju digitalnog novca, ali i otkrili neke zanimljive podatke. Budućnost bankarstva je definitivno digitalna, transformacija je tekla iz offline u online, a potom se slila u područje pametnih telefona. Vidjet ćemo što budućnost nosi, rekao je Tayenthal. Dekan ZŠEM-a će razgovarati i s Kishoreom Mahbubanijem, bivšim predsjednikom Vijeća sigurnosti UN-a i stručnjakom za međunarodne odnose, te će na panelu Je li (se) Zapad izgubio, otvoriti dijalog o ključnim pitanjima suvremenog društva pod utjecajem izazova kao što su rat u Ukrajini, klimatske promjene i tehnološki napredak.

Hrvoje Ćosić, Boris Vujičić, Maximilian Tayenthal_Emica Elvedji, PIXSELL
Nikolaos Dimitriadis_Zvonimir Barišin, PIXSELL

Aleksandar Stanković predstavlja knjigu Depra

Tema će biti i nadolazeći izbori za Europski parlament pa će se glavni direktor komunikacijske službe i glasnogovornik Europskog parlamenta, Jaume Duch Guillot, panelom Nemoj scrollati, zaokruži uz moderatora Hrvoja Krešića, reportera Nove TV, pobrinuti da publika dobije sliku o iznimno izazovnom geopolitičkom kontekstu u kojem će se ona voditi iduće godine, ali i da mladi glasači shvate koliko su njihovi glasovi i izlaznost na izbore važni.

Subota donosi i nekoliko panela medijske tematike, a jedan od njih je onaj pod nazivom Nešto staro, nešto novo, na kojem će stručnjaci TV industrije raspravljati su o iskustvu prelaska televizije na društvene mreže, dok će se panel Kontroverzni poduzetnik dotaknuti načina na koji mediji oblikuju percepciju o poduzetnicima. Aleksandar Stanković predstavit će knjigu „Depra“ i progovoriti o stavu prema bolesti s kojom živi više od 10 godina.

Eugene B. Kogan_Emica Elvedji, PIXSELL

Panel Open about AI udružit će najbolje domaće stručnjake područja umjetne inteligencije, a Boris Jokić, ravnatelj Instituta za društvena istraživanja, predavanjem „Bit će skoro propast sveta“ odgovorit će mogu li odrastanje, mladost i obrazovanje preživjeti umjetnu inteligenciju i TikTok?

Doza smijeha uz ponajbolje regionalne stand-up komičare

Subota donosi i dozu smijeha uz ponajbolje regionalne stand-up komičare, Gorana Vinčića, Tina Vodopiveca, Peđu Bajovića te omiljenog novinara i voditelja Zorana Kesića, koji će panelom Što je tu smiješno? Regionalnih tema dotaknut će se i sudionici panela Trap od Vardara pa do Triglava koji će progovoriti o fenomenu trapa koji se uspio upisati u kartu najstreamanijih glazbenih žanrova u svijetu, kao i našoj regiji. I dok će se o 2024. – godini sports razgovarati na istoimenom panelu, rovinjsku publiku sigurno će u samom programskom finalu Weekenda.16 nasmijati i pokoji gaf Hrvoja Bujasa, predsjednika UGP, Joška Lokasa, voditelja i producenta HRT-a, Nikole Dujmovića, osnivača i direktora tvrtke Span i Hrvoja Ćosića, CEO Aircasha, koji će novinaru i poduzetniku Petru Štefaniću otkriti svoje manje uspješne priče u sklopu panela Pušiona 2.0.

Grše_Zvonimir Barišin, PIXSELL
Dino Antonić & DVP band_Kristina Štedul Fabac, PIXSELL
Atmosfera_Emica Elvedji, PIXSELL
Weekend atmosfera_Emica Elvedji, PIXSELL

Subotu će upotpuniti još jedna večer najluđe atmosfere, ovaj put uz nizozemsko-novozelandsku senzaciju, bend My Baby, koji svojim brojnim nastupima već dugo osvaja hrvatsku publiku. A za zabavu do sitnih sati pobrinut će se i DJ Medo i Turk, Zembo Latifa i specijalni gost na RNB Confusion koji ove godine obilježava dugih 20 godina odličnih partija.

Više detalja, kao i cijeli program Weekenda možete pronaći ovdje, a sve novosti možete pratiti putem službenih FacebookInstagram i Linkedin profila Festivala.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori