Vruća kupka će vas ovih dana zagrijati, ali i ubrzati metabolizam

Vruća kupka će vas ovih dana zagrijati,
ali i ubrzati metabolizam

Nije novitet koliko blagodati krije vruća kupka za naše zdravlje i lijep izgled. To su znale još i drevne civilizacije koristeći se toplim kupkama za poboljšanje zdravlja, raspoloženja i ljepote. Danas su one pomalo zaboravljene u svakodnevnom životu zbog jurnjave i pretrpanog dnevnog rasporeda, no svatko si s vremena na vrijeme, priušti barem pola sata vruće kupke uz koju se opušta i proslavlja osobne pobjede.

Povoljni utjecaji vruće kupke

Vruća kupka je idealna za oporavljanje i održavanje besprijekornog funkcioniranja cjelokupnog organizma. Od povoljnog utjecaja na cirkulaciju, opuštanje mišića, brisanja nesanice, stresa i anksioznosti, nova istraživanja iz godine u godinu dokazuju sve više povoljnih utjecaja vruće kupke na život modernog čovjeka. Ono što nam je posebno privuklo pažnju jest i utjecaj kupke na metabolizam, odnosno na njegovo ubrzanje, a to nam daje još jedan razlog da duže ležimo u kadi.

Večer uz vruću kupku – savršen kraj dana

Rezultati novih istraživanja dokazuju kako se pojedincima koji su u vrućoj kupki na 39 stupnjeva proveli sat vremena smanjio šećer u krvi, razina inzulina i tjelesnih upala, s poboljšanim metabolizmom glukoze. Naravno, nećemo zbog ovih dobrih vijesti o blagodatima vrućih kupki u zanemariti tjelovježbu, ali svakako bismo u svoje dnevne rituale mogli ubaciti jednu pravu dekadentnu kupku i tako doprinijeti dobrom osjećaju, izgledu i zdravlju. Večer uz čašu vina, izležavanje u pjenušavoj i mirisnoj kupki i dobru knjigu, djeluje kao savršen kraj dana. Pogotovo kada su temperature u debelom minusu i sve što nam treba je malo cosy atmosfere i topline.

Kako bi vaša kupka bila savršena, kremasta i bogata, donosimo nekoliko proizvoda koji će vaše uživanje u savršenoj kupki dovesti za zavidnu razinu.

Herbivore Calm Soaking Salts

Opustite se uz ovu Himalajsku ružičastu sol obogaćenu ylang-ylangom i vanilijom. Savršena je za opuštanje opterećenih i umornih mišića zahvaljujući prirodnoj koncentraciji magnezija, selena, cinka i željeza.

Herbivore Calm Soaking Salts

Le Labo Santal 33 Sapun

Ako volite slavni miris Le Labo’s Santal 33, upotrijebite ovaj sapun u kadi prije nego što nanesete svoj parfem. Miris će trajati 10 puta duže.

Le Labo Santal 33 Bar Soap

Haeckels Seaweed Bath

Pretvorite svoju kupku u spa tretman cijelog tijela s ovim 100% prirodnim proizvodom od algi. Pun je antioksidanata i esencijalnih vitamina koji pomažu u obnavljanju i njegovanju kože. To također može vidljivo poboljšati znakove starenja, celulita, artritisa i ekcema.

Haeckels Seaweed Bath

Diptyque Eucalyptus mirisna svijeća

Nijedna kupka nije potpuna bez mirisnih svijeća. Diptyque’s Eucalyptus je topli, aromatični miris koji će vas dodatno opustiti i učiniti da se osjećate kao usred posebnog wellness tretmana.

Diptyque Eucalyptus Candle

 

Foto: Instagram, Diptyque, Haeckels, Le Labo, Herbivore

Učitati još
Zatvori