Vranyczany torta slastičarnice Amélie je nova hit slastica

Vranyczany torta slastičarnice
Amélie je nova hit slastica

amelie torta2

Uz već postojeće torte, kolače, sladolede i macaronse po kojima je poznata, zagrebačka slastičarnica Amélie neprestano radi na uvođenju inovacija u svoju ponudu i animiranju nepca svih sladokusaca. Jedna slatka novost, koja će biti dio turističke ponude Zagreba cijelog ljeta, jest Vranyczany torta. Ona je ujedno i dobitnica priznanja za najbolju tortu, koje joj je stručni žiri u sklopu natječaja Tortoboj dodijelio prije nekoliko dana na Festivalu slastica Slatki gušti.

Priča o Vranyczany torti, potencijalnoj hit slastici proljetnih i ljetnih dana, ima još jedan kontekst, budući da je nastala u suradnji s Muzejem za umjetnost i obrt. Torta se sastoji od 4 sloja; biskvita s cimetom, anisom i korijanderom, hrskavog sloja od badema, lješnjaka, pistacija i čokolade, sloja kruški s đumbirom i limetom, te završnog moussea od karamela i glazure od čokolade.

amelie torta

MUO je upravo slastičarnici Amélie dao povjerenje da osmisli tortu u čast Vranyczanyjevih, poznate i utjecajne plemićke obitelji, koja je kroz stoljeća intenzivno doprinosila razvoju hrvatske kulture i umjetnosti, a kojoj je posvećena u subotu otvorena izložba u samome Muzeju.

Uz izložbu je osmišljen i specijalni meni u restoranskom muzeju, u sklopu kojeg se može kušati upravo Vranyczany torta slastičarnice Amélie, koja je od sada dostupna i u svim Amélie poslovnicama.

Foto: Amélie, Slatki gušti

Učitati još
Zatvori