Prvi pogled na Vogue u kojem je Meghan Markle gostujuća urednica

Prvi pogled na Vogue u kojem je Meghan
Markle gostujuća urednica

Twitter: @byEmilyAndrews

Prije nekoliko dana, svijetom je odjeknula zanimljiva vijest kako će Meghan Markle pisati za britansko izdanje Voguea, a na Instagram-profilu The Sussex Royal već je objavljena naslovnica britanskog Voguea, a Meghan Markle je gostujuća urednica. Broj je nazvan “Forces for Change”, a za naslovnicu je Vojvotkinja odabrala različite žene iz svih sfera života, a svaka od njih podiže ljestvicu kad je riječ o borbi za jednakost, ljubaznost, pravdu i otvorenost. Cover krasi 15 dama, dok se u 16. kućici na naslovnici nalazi ogledalo kako bi svatko mogao sebe vidjeti kao dio tog kolektiva, te zajednice.

Među damama na naslovnici našla su se poznata imena poput Salme Hayek, Yare Shahidi, Gemme Chan, Laverne Cox, Jane Fonde, Jameele Jamil i Christy Turlington, zatim aktivistica Adwoa Aboah, model Adut Akech Bior, boksačica Ramla Ali, premijerka Novog Zelanda Jacinda Ardern, edukatorica Sinéad Burke, plesačica Francesca Hayward, spisateljica Chimamanda Ngozi Adichie i tinedjžerska zvijezda za borbu zaštite okoliša Greta Thunberg. Brené Brown, Jameela Jamil, između ostalih, pišu u ovom izdanju Voguea, a nekoliko je članaka napisala i sama Meghan Markle.

Sudjelovao i princ Harry

@sussexroyal

Prema Emily Andrews, dopisnici za The Sun s kraljevskim dvora, Meghan se nije željela pojaviti na naslovnici jer nije željela biti “hvalisava”, već u prvi plan staviti žene kojima se divi. U ovom posebnom broju, Meghan je intervjuirala Michelle Obamu, a u izradi broja sudjelovao je i princ Harry koji je razgovarao s primatologinjom Jane Goodall. Prema Emily, Meghan je rekla:

Gledajući kroz ovaj objektiv, nadam se da ćete osjetiti snagu koju daje kolektiv različih žena koje su odabrane za naslovnicu, kao i sam tim koji je sudjelovao u izradi ovog broja. Nadam se da će i čitatelji biti inspirirani, kao što sam ja bila, izdanjem Voguea “Forces for Change”.

Posebno izdanje Voguea u prodaji je od petka, 2. kolovoza.

Foto: Instagram, Twitter

Učitati još
Zatvori