Lokacija kao stvorena za druženja: Vinski grad od danas možete posjetiti na Tuđmanacu
Lokacija kao stvorena za druženja: Vinski grad od danas možete posjetiti na Tuđmanacu

Lokacija kao stvorena za druženja: Vinski grad od danas možete posjetiti na Tuđmanacu

Vinski grad Zagreb i ove godine stiže na poznatu lokaciju Park dr. Franje Tuđmana na Črnomercu od 14. do 29. lipnja. U više od dva tjedna ovaj open-air festival priprema brojne novitete u svom programu, a sve kako bi posjetiteljima kulturu vina približio na najbolji mogući način.

vinski grad

Najveći izbor vina do sada

Posjetitelji će i ove godine imati priliku otkriti brojna nova vina i uživati u njima u opuštenom ambijentu. Ideju Vinskog grada, da se vina približe širokoj publici koja vina tek želi otkriti, prepoznali su i brojni vinari s obzirom da je interes za izlaganje na Tuđmancu ove godine rekordan.

Vinarije koje će se predstaviti posjetiteljima su: Astoria, Benvenuti, Iločki podrumi, Marčeta, Kotolenko, Petrač, Roxanich, Saints Hills, Vinarija Orahovica, Philipecz, Vinogradništvo Sedlak, Bikicki, Kabaj, Guerilla, Radgonske gorice, Vislander, Skaramuča, Vinea Gold, Markota, Dobra berba, Vinarija Kutjevo, Kopjar, Stina, Galić, Simčić, Cattunar, Kostanjevec, Freixenet, Enosophia, Kast, Belje, Vina Matić, Lillet, Štampar, Podrum Mladina, Fakin, Vina Delmati.

Za ukusne zalogaje uz vino pobrinut će se ponuda street food ugostitelja – Jellyfish in Space, Međimursko pile, Poli i President kuća sira. Za sve koji s vinima još uvijek nisu na „ti“, bit će dostupna i ponuda drugih

Vinski grad
Vinski grad

Nogomet, kreativne radionice, Summer party i dječji kutak

Kako izgleda nogometna groznica uz čašu vina saznati možete upravo na Vinskom gradu koji će na velikom ekranu prenositi utakmice Europskog prvenstva u posebnoj navijačkoj zoni. Ljubitelje opuštenih poslijepodnevnih druženja razveselit će program kreativnih radionica koje su odlična prilika za druženje nakon posla uz izradu unikatnih komada keramike na radionici Clay&Wine uz Morra studio, poznate slikarske radionice Paint&Wine istoimenog studija Paint&Wine, izradu mirisnih svijeća Candles&Wine s kreativcima iz Zen Candles i radionicu oslikavanja vinskih čaša GlassArt&Wine uz SmARTmug. Svoje mjesto na nekoj od radionica možete rezervirati na https://linktr.ee/vinart_croatia .

Novost je i dječji kutak koji će brojnim posjetiteljima s djecom olakšati uživanje u vinu i zabaviti najmlađe posjetitelje Vinskog grada.

vinski grad
vinski grad

Opće informacije

Za odličnu atmosferu svakog dana zadužen je Jukebox.hr s glazbenom podlogom, petkom i subotom navečer atmosferu na Vinskom gradu začinit će DJ Kanca, a prvog dana ljeta koji pada u četvrtak 20. lipnja organizatori su pripremili Welcome Summer Party uz DJa Bocca Sofistifunk i gosta iznenađenja. Radno vrijeme Vinskog grada preko tjedna je od 17:30 do ponoći, vikendom do 01h a ulaz na festival je besplatan. Sve važne informacije dostupne su na Instagramu i Facebooku događanja.

vinski grad
vinski grad

Nastavak vinskih druženja

Sjajna je vijest kako će se festival nastaviti i u drugim gradovima pa tako Vinski grad možete posjetiti i u Puli, Varaždinu te Poreču. Raspored glasi:

Pula, Titov park: 11.7. – 4.8.2024.
Varaždin, Stari grad: 22.8. – 1.9.2024.
Poreč, Olge Ban park: 12.9. – 22.9.2024.

Foto: Pexels, Dupe, Vinski grad

Učitati još
Zatvori