Veganski omlet ili omlet bez jaja

Veganski omlet ili omlet bez jaja

A post shared by hot for food (@hotforfood) on

Nakon što smo otkrili i usavršili pravljenje majoneze bez jaja te veganskog parmezana, na red je došao još jedan recept koji bi mogao vrlo lako zamijeniti uobičajeni omlet ili kajgana jaja u svakoj kuhinji i domaćinstvu. Danas vam donosimo recept za omlet bez jaja. Da, dobro ste pročitali. A ako ste raspoloženi za isprobavanje novih i drugačijih, posebno veganskih recepata, ovo je onaj koji uvijek možete lako ostvariti. Brzinska je zamjena za večeru, užinu, pa čak i ručak. Ovisi kako ga oplemenite. No, da ne duljimo, niže donosimo opis pripreme i popis namirnica koji su nužni za omlet, a vi slobodno, u razumnim omjerima, dodajte povrće po želji. Bilo koje, koje biste inače kombinirali s jajima.

Osnova svakog omleta bez jaja jest tofu. Računajte da vam treba 150g svježeg tofua po osobi. Uz tofu treba vam, i neophodno je, ulje, kurkuma, sol, papar i jedna glavica manjeg do srednjeg luka srebrenca, ljubičastog ili crvenog. No, kako biste omlet učinili zanimljivim, slobodno kombinirajte svježi, začinjeni i dimljeni tofu, no s barem trećinom svježeg tofua, inače smjesa neće u potpunosti izgledati kao omlet.

Na zagrijanom ulju popržite tanko rezane polukrugove luka i čekajte dok luk posve ne omekša. Dok se luk prži u posebnoj posudi prstima izmrvite tofu u neravnomjerne komade, komadiće i mrvice. Posolite, popaprite i pomiješajte sa žličicom kurkume. Tofu smjesu dodajte poprženom i omekšalom luku i postite da se malo zapeče u tavi. Kada se smjesa krene pržiti slobodno dodajte tanko rezane paprike, gljive, grah ili bilo koje drugo povrće koje biste inače uklopili u omlet od jaja.

Poklopite i pričekajte minutu dvije da se pržeći svi sastojci prožmu i eventualna tekućina koju povrće pusti ispari. Ugasite vatru i vaš omlet bez jaja je gotov! Servirajte samo za doručak ili kao prilog ručku i večeri. Donosimo Instagram fotografije kao inspiraciju za serviranje i kombinaciju povrtnih namirnica uz ili s omletom.

Učitati još
Zatvori