Gdje se sve može pojesti veganska pizza u Zagrebu

Gdje se sve može pojesti
veganska pizza u Zagrebu

@thefirstmess

@thefirstmess

Prije točno tjedan dana obilježen je Svjetskog dana bez mesa koji nas je potaknuo da praksu dana bez mesa uvedemo i u svoje jelovnike. Osim što je dolazak ljepšeg vremena odlična prilika za rješavanje ne samo teške odjeće, već i suvišnih, tijekom zime, nakupljenih kilograma, uvođenjem u svoj tjedni raspored i jelovnik dan(e) bez mesa, no i bez životinjskih proizvoda, ostvarujete ekološki prihvatljiv način života.

Često najbrži ručak jest onaj kada se odlučite na pizzu, a naravno nju inače ne možete zamisliti bez nekoliko osnovnih sastojaka – umaka od rajčice, sira, masline i mesnog priloga kao što je šunka, pršut ili kobasica. No, odličnu i iznimno ukusnu pizzu možete jesti i u veganskoj varijanti, bez da sami zamažete ruke u pripremi. Naručena ili kao obrok u restoranu, tj. pizzeriji ove pizze promijenit će vaše mišljenje o pizzi, no i o veganskoj prehrani.

@thefirstmess

@thefirstmess

Neke od najukusnijih i najbogatijih našli smo baš u sljedećim zagrebačkim pizzerijama:

1. PIZZA EXPRESS, Ludovika Zelenike 9

2. DOOMSDAY PIZZA, Hribarov prilaz 6a

Ova pizzeria u svojoj ponudi ima tri odlične veganske pizze – Soyarnica, Veganka i Veganka 2. Iznimno bogato filane, s kombinacijama dimljenog, natur ili začinjenog tofua ili seitana te umakom od češnjaka ove veganske pizze donose rapsodiju okusa koja završava s gratis Doomsday Staročeškim pivom.

3. PIZZERIA GIGI, Petrovaradinska 39

4. PIZZERIA EL MUNDO, Prečko 20

El Mundo

El Mundo

5. PIZZA BAR, Selska 90

6. PIZZERIA VELOCE, Malekova 8

Pizza-bar-7

Pizza-bar-9

Pizza-bar-6

7. PIZZERIA ZAGABRIA, Ilica 202

8. LUCAS – PIZZA & PASTA, Vukovarska 35

Veloce

Veloce

T.R.

Foto: Facebook

Preporuka

Zatvori