Uspješno održan drugi međunarodni virtualni sajam obrazovanja za mlade u Hrvatskoj – Career Paths Connects

Uspješno održan drugi međunarodni virtualni sajam obrazovanja za mlade u Hrvatskoj – Career Paths Connects

Protekle subote održan je sajam obrazovanja pod nazivom Career Paths Connects, ovoga puta u virtualnom obliku, s ciljem usmjeravanja mladih u pravom smjeru pri odabiru željene karijere i fakulteta. 

Inicijativa je osnovana prije sedam godina u Milanu, a prošle je godine Career Paths  okupio tim stručnjaka pod istim imenom te započeo svoje djelovanje i u Hrvatskoj, a ubrzo se proširio i na cijelu regiju te je ovogodišnji sajam i konferencija obuhvaćala četiri države – Hrvatsku, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu te Crnu Goru. Projekt je realiziran zahvaljujući trima uspješnim poslovnim ženama – dugogodišnjoj profesorici na Bocconiju, Dolly Predović, Jasmini Bagarić, uspješnoj hrvatskoj poduzetnici koja stoji iza brendova Magnolija i Clan store te Josipi Bagarić, stručnjakinji za ljudske potencijale koja je radila u Ralph Laurenu u New Yorku, Genevi i Münchenu. 

Svi posjetitelji programa imali su priliku virtualno sudjelovati u procesu međusobnog upoznavanja s izlagačima iz cijele Europe i svijeta. Na sajmu su, osim konferencijskog programa, bili prisutni i virtualni štandovi najpoznatijih svjetskih sveučilišta poput Bocconija, EU Business School, Hulta, Sveučilišta Lynn te H Farm Internationala koji su svoj način rada približavali budućim studentima te im samim time pokušali olakšati proces upisa na prestižne fakultete. 

Sajam je otvoren panelom na temu Novonastalih trendova u inovaciji i internalizaciji obrazovanja na kojem smo imali prilike čuti Francisca Marmoleja, savjetnika za obrazovanje Katarske zaklade za znanost, obrazovanje i razvoj zajednice, Elspeth Jones, profesora emeritusa Internalizacije višeg obrazovanja na Leeds Beckett Sveučilištu u Ujedinjenom Kraljevstvu te Riccarda Donadona, suosnivača H-FARM-a. Drugi panel naziva Tvoja karijera je naš cilj – iz studentske perspektive moderirala je Ea Crnić, 17-godišnja učenica Career Paths-a kojoj je inicijativa pomogla da shvati koja joj područja odgovaraju i što želi studirati te je svoja iskustva prenijela polaznicima sajma. Jedna od govornika bila je Tanya Golešić, predsjednica uprave Jimmy Choo-a koja je mlade savjetovala kako u karijeri, ali i u privatnom životu, uvijek treba slušati instinkt jer je instinkt taj koji vodi prema pravim odlukama te smatra kako karijera ima veliku ulogu u životu općenito pa bi trebali biti strastveni u poslu kako bi bili uspješni. 

Na tu se misao nadovezao još jedan od govornika, direktor Trussardija Sebastian Suhl te dodao kako je ključno učiti što više, biti dio raznih organizacija, okušati se u što više sektora, probati raditi u različitim državama, što i jest primarni cilj ove inicijative. Među govornicima bili su i Milena Đuričić, suosnivačica i voditeljica odjela u Videomitu te Eric Villency, direktor Villency Grupe, a svi ovi ljudi s inspirativnim pričama o uspjehu iza sebe pravi su primjer kako se rad na sebi uvijek isplati. 

Održane su dvije radionice, prvu je vodio Goran Vlašić, profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a drugu na temu Razmišljanja bez ograničenja, Jacob Fatih, direktor Crealize gmbH-a. Na kraju programa polaznici su mogli iz prve ruke čuti iskustva studenata koji su studirali u inozemstvu, a sajam se još jednom pokazao kao prekrasna prilika za širenje horizonta te prenošenje znanja mlađim generacijama. 

Svi zainteresirani konferenciju mogpogledati na linku: www.careerpaths.eu 

Više informacija o CPC inicijativi i konferenciji možete saznati na: www.careerpaths.eu 

Učitati još
Zatvori